Meyveli tatlılar, hafif ve pratik bir tatlı tarifi arayanlar için tercih edilebilecek en güzel alternatif meyveli tatlılardır. Diyet yapanlar için de iyi bir tercih olan meyveli tatlılar özellikle çocuklar için harika bir atıştırmalık olarak hazırlanabilir. Gün masalarında ya da yemek davetlerinde yemek arkasından ikram edilebilecek hafif bir tatlı arayışı içindeyseniz sizler için paylaştığımız tariflere göz atabilirsiniz.
Meyveli Soğuk Pasta
Meyveli Soğuk Pasta İçin Gerekli Malzemeler
- 2,5 su bardağı + 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 su bardağından bir yemek kaşığı eksik toz şeker
- 1 paket burçak bisküvi
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı çilek (tercihe göre vişne, böğürtlen ve frambuaz gibi meyvelerde kullanılabilir)
- 1 paket kremşanti
Meyveli Soğuk Pasta Hazırlanışı
Meyveli soğuk pasta için ilk olarak kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Çırptığınız kremşantiyi buzdolabına alarak dinlendirin. Uygun bir tencerenin içine 2,5 su bardağı süt, nişasta ve toz şekeri ekleyerek şeker eriyinceye kadar karıştırın. Ardından tencereyi ocağa alarak devamlı göz göz oluncaya kadar karıştırın. Ocaktan aldığınız muhallebiyi kabuk tutmaması ve soğuması için ara ara karıştırın. Önceden hazırladığınız kremşantiyi muhallebinin içine ekleyerek mikser ile bir iki dakika çırpın. Bisküvileri eliniz ile kırın, çilekleri ufak ufak doğrayın. Kırılan bisküviler, doğranmış çilekler ve damla çikolatayı muhallebiye ilave edip tahta kaşık ile karıştırın.
Tercih ettiğiniz bir kalıbın içine strech film ile kaplayın. Üzerine buzdolabı poşeti serin. Hazır hale gelen muhallebiyi poşetin üzerine yayarak tatlıyı buzluğa alın. Buzlukta 1-2 saat bekleterek tatlıyı servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
Vişneli Tatlı
Vişneli Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 tane sade kremşanti
Üzeri İçin
Vişneli Tatlı Hazırlanışı
5 su bardağı süt, un ve toz şeker ufak bir tencereye alınarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Tencerede ocaktan alındıktan sonra iki dakika kadar bekletilip kremşanti içine eklenir ve mikser ile çırpılır. Hazır hale gelen muhallebiyi dikdörtgen borcam tepsiye dökerek buzdolabında biraz dinlendirin. Vişneli sosu üzerindeki tarife uygun şekilde hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine ilk olarak vişneli sosu dökün. Ardından tatlıyı vişne ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Çilekli Kedidili Tatlısı
Çilekli Kedidili Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
- 1 litre+1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tane kremşanti
- 2 paket kedidili bisküvi
Üzeri İçi
Çilekli Kedidili Tatlı Hazırlanışı
Orta boy bir tencereye 1 litre süt, nişasta, un ve toz şekeri ekleyerek orta hararetli ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebi soğuma aşamasındayken kremşantiyi hazırlayın. Bir paket kremşantiyi bir su bardağı süt ile çırpın. Hazırladığınız kremşantiyi soğuyan muhallebiye dökerek mikser ile 10 dakika kadar çırpın. Kedidili bisküvileri süt ile ıslatarak tepsiye sıralayın. Muhallebinin yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Muhallebinin üzerine bir kat daha kedidili bisküvi yerleştirip kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün. Hazırladığınız tatlıyı çilek dilimleri ile süsleyin. Son olarak meyve sosunu hazırlayıp tatlının üzerine dökülür. Tatlıyı bu şekilde 3-4 saat buzdolabında bekleterek servise sunun. Afiyet olsun.