Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Arnavut Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak da bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçimleri de farklı olabilir. Fakat üzerinin karamelle kaplanması genel olarak aynıdır. Arzu ederseniz tatlının sadece dilimlerine karamel gezdirerek, daha hafif olmasını sağlayabilirsiniz. Eminiz tatlınızı hazırladığınızda, ikinci güne kalmayacaktır. Sosuyla birlikte oldukça lezzetli olduğunu göreceksiniz. Dilerseniz Arnavut tatlısını hazırlamaya başlayalım.

Arnavut tatlısı için gerekli malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
Sos malzemeleri
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt reçeli ya da 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml süt kreması
Süsleme malzemeleri
  • Hindistan cevizi
  • Karamel
Arnavut tatlısı nasıl yapılır?

Tatlıyı yapmak için önce yumurta sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarının içine bir fiske tuz atarak, iyice köpürünceye kadar çırpın. İçine toz şekeri yavaş ilave ederek, çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta sarılarını yine teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. En son unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Uygun boyda bir fırın tepsisinin içini yağlayıp, hafifçe unlayın. İçine hazırladığınız hamuru dökün. Bunu daha önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırının içine pişmesi için koyun. Pandispanya fırından çıkarıldıktan sonra, hemen ters çevirin. Ilınmaya başladığında çatalla her tarafını alt ve üstünden delin. Başka bir yerde süt reçelini ve 3 su bardağı sütü iyice karıştırın. Karışımın pütürleri kalmamalı. İçine kremayı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ters olan pandispanyayı, bunu pişirdiğiniz tepsinin içine aynı şekilde koyun. Üzerine sosu gezdirin ve iyice çekinceye kadar bekleyin. Sosu mutlaka pandispanyanın tersinden dökün. Çünkü ön tarafından sosu çekmekte zorlanır. Bunun üzerine karamel ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servise hazır hale getirin. Tarifteki önerilerimize uyduğunuz takdirde, mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz. Konuklarınız için ikrama hazır hale gelen Arnavut tatlısını artık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Oklava Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Katmer Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerane Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gazoz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lök Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri