Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak tatlısı, son derece lezzetli besleyici ve yapması oldukça pratik bir tatlı çeşididir. Hangi yöreye ait olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Kabul günleriniz de ve beş çaylarında özel konuklarınıza gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Lezzetiyle olduğu kadar görüntüsüyle de adından söz ettirecek olan kozalak tatlısını çok beğeneceksiniz. Şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif bir tatlı olduğundan, dilerseniz yaz aylarında dondurma ile servis ederek konuklarınıza hoş sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Kozalak tatlısı malzemeler
  • 4 adet karemelli çikolata
  • 4 kaşık bal
  • 1.5 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya badem
  • 4 kaşık tereyağı (Arzu ederseniz margarin kullanabilirsiniz)
  • 400 gram mısır gevreği
Kozalak tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak orta büyüklükte teflon bir tavayı kısık ateş üzerine koyalım. Daha sonra hafif ısınmış olan tavanın içerisine tereyağı ile çikolatamızı yavaş, yavaş karıştırarak erimesini sağlayalım. Bu işlemi yaparken yağ ile çikolatanın tam olarak birbirine kaynaşmasına önem verelim. Eriyen tereyağlı çikolatanın içine cevizlerimizi ilave ederek karıştıralım ve üzerine balımızı da gezdirdikten sonra ocağın altını kapatarak on dakika ılımasını bekleyelim. (Sıcak olarak mısır gevreklerini ilave edersek gevreklerin çıtırlığının kaybolmasına sebep oluruz) En son olarak mısır gevreklerini de katıp, mısır gevreklerinin kırılmaması için yavaş bir şekilde harmanlayalım. Şekil vermek için limon sıkma aparatının iç kısmına tatlı kaşığı yardımı ile fazla bastırmadan dolduralım. Dikkatli bir şekilde servis tabağına ters çevirerek kozalaklarımızı oluşturalım. Aynı işleme harcımız bitinceye kadar devam edelim. Buz dolabında yarım saat beklettikten sonra soğuk olarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Kozalak Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Aperatif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mısır Unu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Çilekli Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Selanik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri