Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Kozalak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Tatlısı

Kozalak tatlısı, son derece lezzetli, besleyici ve yapımı oldukça pratik bir tatlı çeşididir. Hangi yöreye ait olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte, kabul günlerinizde ve beş çaylarında özel konuklarınıza gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Lezzetiyle olduğu kadar görüntüsüyle de adından söz ettirecek olan kozalak tatlısını çok beğeneceksiniz. Şerbetli tatlılara kıyasla daha hafif bir tatlı olduğundan, dilerseniz yaz aylarında dondurma ile servis ederek konuklarınıza hoş sunumlar hazırlayabilirsiniz.

Kozalak Tatlısı Malzemeleri

  • 4 adet karamelli çikolata
  • 4 kaşık bal
  • 1.5 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya badem
  • 4 kaşık tereyağı (Arzu ederseniz margarin kullanabilirsiniz)
  • 400 gram mısır gevreği

Kozalak Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak orta büyüklükte teflon bir tavayı kısık ateş üzerine koyalım. Daha sonra hafif ısınmış olan tavanın içerisine tereyağı ile çikolatamızı yavaş yavaş karıştırarak erimesini sağlayalım. Bu işlemi yaparken yağ ile çikolatanın tam olarak birbirine kaynaşmasına özen gösterelim. Eriyen tereyağlı çikolatanın içine cevizlerimizi ilave ederek karıştıralım ve üzerine balımızı da gezdirdikten sonra ocağın altını kapatarak on dakika ılımasını bekleyelim. (Sıcak olarak mısır gevreklerini ilave edersek gevreklerin çıtırlığının kaybolmasına sebep oluruz) En son olarak mısır gevreklerini de katıp, mısır gevreklerinin kırılmaması için yavaş bir şekilde harmanlayalım.

Şekil vermek için limon sıkma aparatının iç kısmına tatlı kaşığı yardımı ile fazla bastırmadan dolduralım. Dikkatli bir şekilde servis tabağına ters çevirerek kozalaklarımızı oluşturalım. Aynı işleme harcımız bitinceye kadar devam edelim. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra soğuk olarak servis edelim.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kozalak tatlısının farklı lezzetler denemek isteyenler için çeşitli alternatifleri bulunmaktadır. Örneğin, tatlıyı hazırlarken içerisine kuru meyveler veya farklı türde çikolatalar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, üzerine Hindistan cevizi veya kakao serpiştirerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz. Bu tatlıyı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çikolata ve tereyağının tam olarak eriyip karışmasıdır. Bu sayede tatlınız daha homojen bir yapıya sahip olacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şeftali Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri