Kuru Kayısı Tatlısı Kuru kayısı, lif bakımından zengin bir meyvedir ve diyet yapan kişiler tarafından öğün aralarında atıştırmalık olarak sıkça tercih edilmektedir. Kilo vermeye yardımcı olan kuru kayısı, tatlı tariflerinde de muhteşem bir lezzet sunar. Özellikle çay saatlerinde ikram edilebilecek hafif bir tatlı arıyorsanız, kuru kayısı tatlısı ideal bir seçenektir. Kuru kayısı tatlısı, tüketildiğinde rahatsızlık hissi yaratmayan hafif bir lezzete sahiptir ve her tür kayısı kurusu ile hazırlanabilir. Biz, tarifimizde gün kurusu kayısı kullandık. Gün kurusu ile hazırlanan tatlı, diğer kayısı türlerine oranla daha lezzetli olmaktadır. Tarifimizi deneyerek mükemmel bir lezzet ile tanışabilirsiniz. Gerekli Malzemeler
Kuru Kayısı Tatlısı Nasıl Yapılır? Kuru kayısıları güzelce yıkadıktan sonra süzgece alın. Bu arada 1 su bardağı sıcak suyu hazır edin. Geniş bir tencerenin içine yıkanan kuru kayısıları, 1 su bardağı sıcak suyu ve 1 çay bardağı toz şekeri ekleyerek ocağa alın. Kayısılar kaynama noktasına ulaştığında tencerenin kapağını kapatın. Ocak en düşük ayara getirilerek 15 dakika kısık ateşte kaynatın. 15 dakika sonra ocağın altını kapatın. Tereyağını uygun bir tavanın içinde eriterek pişen kayısıların üzerine bir kaşık yardımı ile dökün. Ardından dövülmüş ceviz eşliğinde servis edin. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Kuru kayısı tatlısı, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çeker. Kuru kayısı, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler ve tokluk hissi verir. Ayrıca, içerdiği yüksek potasyum miktarı ile kalp sağlığını destekler ve tansiyonu düzenler. Antioksidan özelliği sayesinde de bağışıklık sistemini güçlendirir. Tatlınızın lezzetini artırmak için üzerine bir top dondurma veya biraz kaymak ekleyebilirsiniz. Farklı bir aroma katmak isterseniz, tarife bir çay kaşığı tarçın veya vanilya ekleyebilirsiniz. |