Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Muhallebili İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili irmik Tatlısı, öncelikle Türk mutfağında tatlı olarak sık kullanılan irmik tatlısı, kremalı olduğu zaman bir ayrı güzel oluyor ve tadan kişilerin yüzünü güldürüyor. İrmik tatlısını daha önce denediyseniz eğer bu tarif size hiç yabancı gelmeyecektir. Aynı zamanda kremalı irmik tatlısını güzel bir akşam yemeği sonrasında veya ikindi çaylarınızın yanına hazırlayıp keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

Muhallebili İrmik Tatlısı Malzemeleri
  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un
Şerbeti için
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
Muhallebisi için
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti (En son kullanılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane yumurta
  • 3su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muhallebili irmik tatlısının hazırlığına ilk önce krema ile başlayalım ve bunun için uygun büyüklükte bir tencere alalım. Tencerenin içerisine sütü ve diğer muhallebi malzemelerini katıp tel çırpısı ile güzel bir şekilde karıştıralım. Arzu ederseniz eğer yumurtayı önce bir kâsenin içerisinde köpük kıvamına gelen dek çırpıp ardından da muhallebi malzemelerinin içerisine aktarabilirsiniz. Bütün muhallebi malzemelerinin bulunduğu tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta harlı ateşte krame kıvamına gelene dek sürekli karıştırarak pişirelim. İstenilen kıvama gelen kremayı soğuması için bir kenara kaldıralım. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine bir paket toz krem şantiyi boşlatalım ve mikser ile çırpalım. Krem şanti muhallebi ile kaynaştıktan sonra muhallebiyi buzdolabına kaldırıp bekletelim.

İrmik tatlısını hazırlamak için yumurta ile toz şekeri homojen bir kıvama gelene dek çırpalım ve ardından diğer sıvı malzemelerin karıştırma kabının içerisine alıp karıştıralım. Bütün sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra diğer unlu malzemeleri ilave edelim ve mikser ile kek hamuru kıvamına gelen dek çırpalım. İstenilen kıvama gelen hamuru yağlanmış bir kalıp veya borcamın içerisine döküp tepsiyi hafif şekilde sallayalım. Hamuru tepsinin her tarafına dağıttıktan sonra fırının içerisine yollayalım ve 180 derecelik fırında her tarafı kızarana dek pişirelim. İrmik tatlısı fırında pişerken bizde şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için uygun büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine su ile toz şekeri ilave edip ocağın üzerine yerleştirelim. Bu ikiliyi bir güzel kaynatalım ve kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ilave edip bir dakika daha pişirelim. Sürenin ardından şerbeti ocağın üzerinden serin bir ortama kaldırıp soğumasını bekleyelim. Fırında bekleyen hamur piştikten sonra fırının içerisinde alalım ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Yaklaşık 5-6 dakika kadar irmik hamurunu ocağın üzerinden bekletelim ve sürenin ardından üzerine soğumuş olan şerbeti bir kepçe yardımıyla her tarafına yedirerek dökelim. Şerbeti ile buluşan tatlıyı bir müddet bekletelim ve tatlı soğuduktan sonra üzerine önceden hazırladığımız ve dinlendirdiğimiz muhallebiyi bir ıspatulayla tatlının üzerine alıp her tarafına yayalım. Bütün işlemi bittikten sonra Hindistan cevizi veya toz Antep fısıtığı ile muhallebili irmik tatlısını süsleyelim ve dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Muhallebili İrmik Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Gül Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bağdat Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri