Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Süt Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

Süt tatlıları, hafif oldukları için tercih edilen süt tatlılarının hazırlanışları da bir o kadar kolaydır. Süt tatlıları denilince akla ilk gelen sütlaç ve tavukgöğsü tatlısı herkes tarafından çok beğenilen tatlılar olmuştur. Besleyici özelliği de fazla olan süt tatlılarını bilhassa çocuklar çok beğenerek tüketmektedir. Onlara akşam veya öğle yemeklerinin arkasından süt tatlılarından hazırlayıp sevindirebilirsiniz.

Süt Tatlıları

Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • Tarçın (Üzerine serpiştirmek için)
Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütlaç tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine yıkanmış olan pirinç ile suyu ilave edip pişirelim. Pirinçler yeterli kıvamda pişince tencerenin içerisine 1 litre sütü boca edelim ve ocağın altını orta harlı ateşte açalım. Tenceredeki süt kaynamaya başladığında içerisine 1 yemek kaşığı pirinç ununu az miktar su ile açalım. Kıvamını açtığımız pirinç ununu da sütün üzerine boca edelim ve yaklaşık 2 dakika kadar tencere tahta bir kaşık ile sürekli karıştırarak pişirelim. Sürenin ardından kıvam alan sütlaç tatlısının üzerine toz şekeri ilave edelim ve tatlıyı tahta kaşık ile bir iki karıştırıp ocağın altını kapatalım. Hazır hale gelen sütlaç tatlısını tencerenin içerisinde beş dakika kadar bekletelim ve sürenin ardından servis tabaklarına alıp soğumaya bırakalım. Soğumuş olan tatlının üzerine isteğe göre tarçın serpiştirelim ve sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Pamuk Prenses Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 kilo süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
Üzeri için
  • 1 Paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi tatlının üzerine ve altına serpiştirmek için kullanılacak.
Pamuk Prenses Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı hazırlamak için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine sütü ilave edelim. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip altını kısık ateşte açalım. Sütün üzerine de unu, nişastayı ve toz şekeri ilave edip tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak tatlıyı pişirelim. Tatlı göz göz olmaya başladığında ise tencerenin içerisine vanilyayı ve margarini ilave edip ocağın altını kapatalım. Mikser yardımıyla tatlıyı beş dakika kadar çırpalım ve sürenin ardından krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şanti için verilen sütü ve toz şantiyi bir karıştırma kabının içerisine alıp mikser ile bir güzel çırpalım. Şanti hazır hale geldiğinde buzdolabına kaldıralım ve bekletelim. Tatlıyı dökeceğimiz tepsinin alt kısmına yarım su bardağı Hindistan cevizi serpiştirelim. Hindistan cevizinin üzerine de bir kepçe yardımıyla pamuk prenses tatlısını dökelim ve buzdolabına kaldırıp soğutalım. Tatlı soğuduktan sonra buzdolabından çıkartalım ve hazırladığımız krem şantiyi tatlının her tarafına sürelim. Krem şantinin üzerine de yarım su bardağı Hindistan cevizi serpiştirelim ve tatlıyı dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Sakızlı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 parça damla sakızı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

Muhallebiyi hazırlamak için uygun büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine tereyağını ilave edelim. Ocağın üzerine yerleştirdiğimiz tencerenin içerisine ki yağ eriyince tencereye unu ilave edelim ve unun rengi sararıncaya kadar kavuralım. İstenilen kıvama gelen unun üzerine sütü boca edip tel çırpıcı ile çırpalım. Ardından tencerenin içerisine nişastayı ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak tatlıyı pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen tatlının içerisine vanilyayı ve damla sakızını ilave edip mikser ile tatlıyı iki dakika boyunca çırpalım. Hazırladığımız tatlıyı küçük kupların içerisine bir kepçe yardımıyla ilave edelim ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Arzu ederseniz tatlınızı küçük kuplara değil de bir borcamın içerisine de boşaltabilir ve soğuduktan sonra dilimleyip sunum yapabilirsiniz. Soğumuş olan tatlımızı servis için hazırdır Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Trileçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Aside Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Aside Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tulumba Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalburabastı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hafif Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri