Çilekli tatlılar, çilek yaz meyvesi olarak bilinse de her mevsim marketlerden kolaylıkla temin edilebilmektedir. Çilek ile hazırlanan birbirinden güzel tatlılar ile okul dönüşü çocuklarınıza harika bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. Ayrıca diyet yapanlar tatlı krizlerini çilekli tatlılar ile yatıştırabilir. Büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak çilekli tatlılar nasıl yapılıyor? Hep beraber hazırlayalım.
Kedidili Çilekli Muhallebi
Kedidili Çilekli Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
- 1,5 paket kedidili bisküvi
- 1 su bardağı süt
- Yarım kilo çilek
- 1 paket çilek jölesi
Muhallebisi İçin
- 5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 çorba kaşığı un
Kedidili Çilekli Muhallebi Yapılışı
Kedidili bisküvileri süte batırarak dikdörtgen borcam tepsiye sıralayın. Muhallebiyi hazırlamak için, 5 bardak süt ve iki yumurta sarısını uygun bir tencereye alarak iyice çırpın. Üzerine 6 çorba kaşığı un, 1 su bardağı toz şeker ilave ederek devamlı karıştırın. Muhallebi göz göz olana kadar pişirin. Muhallebi sıcakken borcama dizdiğiniz kedidili bisküvilerin üzerine dökün. Çilekleri dilimleyerek muhallebinin üzerine sıralayın.
Tatlının jölesi için, 1 su bardağından az fazla kaynamış suyu derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine jöleyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Jöle eridikten sonra 1 su bardağın az fazla soğuk su ekleyin. beş on saniye karıştırarak jöleyi sıralamış olduğunuz çileklerin üzerine dökün. Kedidili bisküvili muhallebiyi buzdolabına atarak bir süre bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bisküvi Şantili Çilek
Bisküvi şantili Çilek İçin Gerekli Malzemeler
- Yarım kilo çilek
- Yarım paket kremşanti
- Yarım su bardağı süt
- 3 tane yulaflı bisküvi
Bisküvi Şantili Çilek Yapılışı
Kremşantiyi çukur bir kaba boşaltarak üzerine süt ekleyin. Mikser ile 10 dakika kadar çırptıktan sonra buzdolabına alıp 20 dakika bekletin. Ardından bisküvileri robota alarak ezin. Çilekleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Çileklerin sivri tarafını keserek düzleştirin. İç kısmını tıpkı dolma oyar gibi oyun. Oyduğunuz çileklerin içini hazırladığınız kremşanti ile doldurun. Üzerlerini ufalanmış bisküvi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kupta Çilekli Sütlü Tatlı
Kupta Çilekli Sütlü Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
- 10-12 tane kakaolu bisküvi
Muhallebisi İçin
- 4 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tane vanilya
- 1 tane yumurta
- 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Çilekli Sos İçin
- 3 su bardağı çilek püresi
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
Kupta Çilekli Sütlü Tatlı Yapılışı
Her kup için 2 tane bisküviyi iri şekilde elinizle ufalayın. Sade muhallebi için, süt, yumurta ve toz şekeri uygun bir tencereye alarak tel çırpıcı ile çırpın. Üzerine Hindistan cevizi, nişasta ve unu ilave ederek homojen bir şekilde karışana kadar çırpın. Tencereyi ocağa alın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın.
Çilekli sos için çilek püresi, nişasta ve toz şekeri ufak bir tencereye alarak pişirin. Pişen sosu kuplara paylaştırın. Kupları buzdolabına alarak 2 saat kadar bekletin. Arzuya göre üzerine krema ya da kremşanti ekleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.