Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kraliçe Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kraliçe Tatlısı

Kraliçe tatlısı, Balkan ülkelerinin çok tanınan ve sevilen tatlılarından biridir. Lezzetini bilenler, bu tatlıyı sıkça yaparlar. Sizler için bu tatlının detaylı tarifini hazırladık. Kraliçe tatlısının en önemli özelliği, süt kremasıyla hazırlanması ve karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının hazırlanışında kullanılan ölçüler ve sunum şekilleri ülkeler arasında farklılık gösterebilir. Ancak, üzerine karamelle kaplanması her yerde aynıdır. Biz, tarifimizi hazırlarken karameli tatlı dilimlerinin üzerine gezdirdik. Bu şekilde tatlı biraz daha hafif tüketilebiliyor. Tercihi siz kendiniz yapabilirsiniz. Ayrıca tatlının yapımında süt reçeli kullanmayı tercih ettik, ancak toz şeker de kullanılabilir. Şimdi, kraliçe tatlısını hep beraber hazırlayalım.

Kraliçe Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Sos Malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt reçeli ya da 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml süt kreması

Süsleme İçin

  • Hindistan cevizi
  • Karamel

Kraliçe Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. Uygun bir kâsenin içinde yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Önce yumurta aklarını mikserle içine bir fiske tuz atarak iyice çırpın. Yumurta akları iyice köpürdükten sonra, içine toz şekeri iki partide ilave ederek, çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta sarılarını malzemenin içine teker teker ilave ederek, çırpma işlemini sürdürün.

2. Bunun içine kabartma tozunu, vanilyayı ve elenmiş unu ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Tatlının malzemesini içi yağlanmış ve unlanmış uygun bir fırın tepsisine dökün. Fırınınız ısınınca tepsiyi fırına verin. Bu karışım, pandispanya gibi pişecek.

3. Fırından çıkardıktan sonra, keki ters çevirin. Biraz ılınmasını bekleyerek, çatal kullanarak alt ve üst her tarafını delin. Başka bir yerde 3 su bardağı sıcak sütün içine süt reçelini ya da toz şekeri ilave edin. Karışım pütürlü olursa, karıştırıcı kullanabilirsiniz. İçine krema ilave ederek, iyice karıştırın.

4. Pandispanya keki ters halde, bunu pişirdiğiniz tepsinin içine koyun. Hazırlamış olduğunuz sosu kekin üzerine gezdirin. Kekin sosu iyice çekmesi gerekiyor. Özellikle kek ters haldeyken sosu döküyoruz. Üzerine çatalla açtığımız deliklerde sosu çekmesine yardımcı oluyor.

5. Kraliçe tatlısının üzerine Hindistan cevizi ve karamel koyarak servise hazır hale getirebiliriz. Servis tabaklarına aldığınız tatlı dilimlerini sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni