Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Tatlısı, irmik kaplı muhteşem tatlı şöleninin içinden dondurma sürprizinin çıktığı lezzeti muhteşem tatlı çeşitlerindendir. Süt ile hazırlanması hem hafif tatlı olması açısından hem de dondurma olması özellikle yaz aylarında ferahlatıcı niteliktedir. Dondurmalı İrmik Tatlısı hazırlarken eğer porselen kaplar içinde hazırlayacaksanız dondurma koymadan önce tatlının rahat düşüp düşmediğini kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bunun yanında tatlıyı hazırlarken irmiğin sıvı olduğunu düşünüyorsanız karışım kaynadıktan sonra kısık ateşte 6-7 dakika sadece karıştırarak koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Dondurmalı İrmik Tatlısı Malzemeleri (10-12 Kişilik)
  • 500 gr. İrmik
  • 250 gr. Margarin
Şerbeti için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
Üzerini süslemek için
  • Dolmalık fıstık
İç Harcı için
  • Sade dondurma (Arzuya göre meyveli ve kakaolu dondurma da kullanabilirsiniz.)
Dondurmalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanışı

Küçük bir tencerede süt, su ve şekeri karıştırmaya başlayalım. Burada karışımın kaynamasına gerek yoktur. Şekerin erimesi yeterli olacaktır. Bu karışımın altını kapatarak ayrık bir tencerede irmiği kavurmaya başlayalım.

İrmiğin Kavrulması

Geniş bir tencerede margarini eritelim. Ardından irmik ilave ederek tahta kaşık yardımıyla irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırıp kavurmaya devam edelim. Bu tatlı çeşidinde irmiğin iyice kavrulması ve dibinin tutmaması için karıştırma yönteminiz oldukça önemlidir. Tencerenin altından karışımı üste katarak karıştırmalı ve hiç durmamalısınız. İrmik kokusunu salmaya başladığında kavrulma işlemi tamamlanmış sayılmaktadır. Ancak yeni başlayanlar ve pişip pişmediğini tam olarak anlamak isteyenler, irmikten bir kaşık alıp üzerine şerbet dökerek rengini görmeyi deneyebilirler.

Şerbetin Eklenmesi

Ardından sulu karışım olarak hazırladığınız şerbeti tatlının içine dökelim ve 6-7 dakika daha karıştırmaya devam edelim. Koyulaşan irmik tatlısının altını kapatalım ve soğumasını bekleyelim.

Servis Hazırlığı

Tatlı soğuyunca kaselere streç film sererek tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyelim. Ortasına da dondurma ekleyerek ters çevirelim. Güzel bir servis tabağına aldığınız irmik tatlısının üzerini fıstık ve arzunuza göre baharat çeşitleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nevşah

26 Temmuz 2024 Cuma

Bu tatlıyı yaparken şerbeti ekledikten sonra ne kadar süre karıştırmamız gerekiyor? Ayrıca kaselere döşerken helva tabanının kalınlığı ne kadar olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

ޞerbeti ekledikten sonra helvayı yaklaşık 5-7 dakika boyunca karıştırmanız yeterli olacaktır, Nevşah. Bu süre helvanın şerbeti iyice emmesini sağlar. Kaselere döşerken ise helva tabanının kalınlığının 1-1.5 cm olması idealdir. Bu kalınlıkta helva, hem lezzetli hem de sunum açısından güzel görünür. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muska Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muska Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıvrım Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıvrım Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Lokma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lor Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Saray Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri