Sütlü İrmik Tatlısı
Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 litre süt
- 1 tane vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Sütlü İrmik Tatlısı Hazırlanışı
Uygun bir tencerenin içine irmik ve sütü ilave edin. Orta hararetli ocakta koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırın. Muhallebi kaynamaya başlayacağı zaman vanilya ve margarini ilave edin. Muhallebi koyulaştıktan sonra 1-2 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Muhallebiyi ocaktan alana kadar devamlı karıştırmalısınız. Aksi halde dibi tutabilir. Ocaktan aldığınız muhallebiye Hindistan cevizini ilave ederek karıştırın. Muhallebiyi ıslattığınız kaselere paylaştırın. Kaseleri buzdolabına alarak 2-3 saat kadar bekletin. Dolaptan aldığınız kaseleri ters çevirerek tatlıyı servis tabağına çıkarın. Arzuya göre üzeri ceviz, tarçın ya da meyve ile süslenebilir. Afiyet olsun.
Kakaolu Sarma Tatlısı
Kakaolu Sarma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tane vanilya
Üzeri İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- Antep fıstığı
Kakaolu Sarma Hazırlanışı
Sütü ve toz şekeri tencereye alarak ocağa koyun. Karıştırarak şekeri eritin. Şeker eridikten sonra kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Kakao iyice karıştıktan sonra un, pirinç unu ve vanilyayı ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Dikdörtgen borcam tepsinin tabanına yağlı kağıt yerleştirip üzerine Antep fıstığı serpiştirin. Pişirdiğiniz kremayı yağlı kağıda dökerek soğumaya bırakın. Kremşanti ile sütü çukur bir kabın içinde çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine kremşantiyi sürün ve yağlı kağıt ile beraber tatlıyı rulo şeklinde sararak dilimleyin. Üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyin. Kakaolu sarma servis için hazır. Afiyet olsun.
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket damla sakızı
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 tane vanilya
Sosu İçin
- 1 paket çikolata sosu
- 1 tane portakal rendesi
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Hazırlanışı
Uygun bir tencereye süt, un ve toz şekeri ilave ederek muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin. Muhallebi koyulaştıktan sonra 1-2 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakın. 1 paket çikolata sosunu üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Muhallebi ilk sıcaklığını attıktan sonra içine vanilya ve margarini ekleyip mikser ile çırpın.
Hazırladığınız tavuk göğsünü borcam tepsiye dökerek yayılmasını sağlayın. Bir süre beklettikten sonra üzerine çikolata sosunu dökün. Çikolata soslu tavuk göğsünün üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek soğuk olacak şekilde servis yapın. Afiyet olsun.
Çikolatalı Mus Kup
Çikolatalı Mus Kup İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su + 1 çay bardağı toz şeker
- 2 tane yumurta
- 6 yemek kaşığı nişasta
- 200 gram çikolatalı krem
- 10 tane kedidili bisküvi
- Yarım paket kremşanti
Çikolatalı Mus Kup Hazırlanışı
Ufak bir tencereye toz şeker, yumurta, 1 su bardağı süt ve nişastayı ekleyerek iyice çırpın. Çırptığınız malzemeleri kısık ocağa alarak kaynayıncaya kadar karıştırın. Karışımı ocaktan alın, içine vanilya ve çikolatalı krem ekleyip mikser yardımı ile 2-3 dakika kadar çırpın. Kaselere kedidili bisküvi yerleştirin ve üzerine hazırladığınız çikolatalı karışımı eşit şekilde dökün. Kremşantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın. Çırptığınız şantiyi 15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Hazırladığınız şanti ile tatlıların üzerini süsleyin. Çikolatalı mus kupları 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.