Diyet tatlılar, birinden pratik ve lezzetli tatlılar ile diyette yaşadığınız zor anlardan kurtulabilirsiniz. Bu tatlılar ile diyetiniz bir kabus olmaktan çıkacak adeta zevke dönüşecek. Misafirlerinize, çocuklarınıza da ikram edebileceğiniz diyet tatlıları ile sevdikleriniz ile daha hoş zamanlar geçirebileceksiniz. Birbirinden güzel ve lezzetli diyet tatlılar nasıl yapılıyor* Buyurun hep beraber yapalım.
Diyet İrmik Tatlısı
Diyet İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
- 3 su bardağı+1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 limon kabuğu rendesi
Süslemek İçin
- Rendelenmiş limon kabuğu
- Toz Antep fıstığı
Diyet İrmik Tatlısı Yapılışı
Toz şeker, vanilya ve süt ufak bir tencereye alınır ve toz şeker eriyene kadar karıştırılır. Tencere orta hararetli ocağa alınarak üzerine irmik ve limon suyu eklenir. Muhallebi kıvam alıncaya kadar devamlı karıştırılır. Muhallebi koyulaşınca margarin ve limon kabuğu rendesi eklenir. Tüm malzeme ile 1-2 dakika kadar daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Borcam tepsinin tabanı ıslatılarak muhallebi tepsiye dökülür. Tatlı ilk sıcaklığını attıktan sonra buzdolabına alınarak en az 3 saat kadar bekletilir. Bekleme süresi tamamlanan tatlı buzdolabından alınarak üzeri Antep fıstığı ve limon kabuğu rendesi ile süslenir. Diyet irmik tatlısı dilimlenerek servise sunulur. Afiyet olsun.
Cevizli Muzlu Diyet Tatlı
Cevizli Muzlu Diyet Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
- 4 tane orta boy muz
- Yarım tatlı kaşığı vanilya
- 15 gram tereyağı
- 10-12 tane kedidili bisküvi
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- Yarım tatlı kaşığı Hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı yer fıstığı
Cevizli Muzlu Diyet Tatlı Yapılışı
Cevizli muzlu diyet tatlı için kedidili bisküvileri eliniz ile ufalayın. Muzların kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ikiye bölün. Fırın tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın. İkiye kestiğiniz muzları fırın kabına sıralayın. Hindistan cevizi, limon suyu, vanilya ve esmer şekeri iyice karıştırdıktan sonra muzların üzerine dökün. Kalan tereyağını bir tavaya alarak kızdırın. Üzerine ufaladığınız bisküvileri ve cevizi ekleyerek iyice kavurun. Kavrulan malzemeyi kalıptaki muzların üzerine dökün. Fırın kabını önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Yaklaşık 5-7 dakika pişirdikten sonra fırından alarak üzerini yer fıstığı ile süsleyip tatlı ılıkken servis yapın. Afiyet olsun.
Cevizli Diyet Kabak Tatlısı
Cevizli Diyet Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
- 2 tane orta boy kabak dilimi
- 1 kahve fincanı of stevia (doğal tatlandırıcı)
- 3 tane yumurta beyazı
- 1 su bardağı diyet süt
- Yarım çorba kaşığı toz tarçın
- 1 çorba kaşığı peynir suyu
- Dövülmüş ceviz içi
Cevizli Diyet Kabak Tatlısı Yapılışı
Çukur bir kabın içinde yumurta beyazları ve doğal tatlandırıcı karıştırın. İki malzeme iyice karıştıktan sonra üzerine diyet süt ve toz tarçını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dilimlenmiş kabakları uygun bir tencerenin içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumuşayan kabakları blender ile püre kıvamına ulaşana kadar ezin. Püre kıvamına gelen kabakların üzerine hazırladığınız harcı dökün. Yine blender yardımı ile malzemeleri karıştırın. Karıştırma esnasında peynir suyunu ekleyin. Fırınınızı önceden 180 dereceye ayarlayın. Hazır hale gelen karışımı fırın kabına dökerek güzelce yayın. Tatlıyı fırına verip yarım saat kadar pişirin. Tatlıyı fırından aldıktan sonra bir süre oda sıcaklığında bekletin. Ardından buzdolabına atarak soğumasını sağlayın. Dolaptan aldığınız cevizli diyet kabak tatlısını ceviz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.