Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Ballı Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tatlılar

Ballı tatlılar, hazırlanışları pratik ve her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemeler ile yapılabilecek birbirinden lezzetli ve pratik tatlılar ile misafirlerinizi ağırlayabilir, gün masalarınızı ziyafet şölenine çevirebilirsiniz. Herkesin beğenisini kazanacak ballı tatlılar nasıl yapılıyor? Hangi malzemeler kullanılıyor? Gelin hep birlikte hazırlayalım.

Ballı Tahinli Sarma

Ballı Tahinli Sarma İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı bal
  • 1,5 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı fındık ya da ceviz
  • 1 kahve kaşığı mahlep
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Ballı Tahinli Sarma Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içinde mahlep, bal, tahin ve ceviz içi homojen bir şekilde karıştırılır. Harç üç eşit parçaya bölünür. Yufkanın biri tezgâha serilir ve bölünen harcın biri yufkanın üzerine yayılır. İkinci yufka harçlı yufkanın üzerine serilir. Yine üzerine harç yayılır. Aynı işlem üçüncü yufka için de tekrarlanır. Yufka ortadan bıçak ile ikiye bölünür. Yufka yuvarlak kenardan başlanarak rulo şeklinde katlanır. Diğer yufka da aynı şekilde katlanır. Rulo şeklindeki yufkalar 5'er santim kalınlığında verev olacak şekilde kesilir. Kesilen dilimler fırın kabına sıralanarak üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verilerek üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen tatlılar servis tabağına alınır ve üzerleri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Ballı Sultan Lokması

Ballı Sultan Lokması İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 yemek kaşığı bal
  • 20 adet ceviz içi
  • 1 tane orta boy muz
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 tane yumurta beyazı
  • 1 ufak paket krema
  • 1,5 çay bardağı galeta unu
  • 1 tane hazır pasta tabanı

Ballı Sultan Lokması Nasıl Yapılır?

Ballı sultan lokması için pasta tabanının alt ve üst kısmı mutfak tezgâhına yan yana koyulur. Çay bardağı yardımı ile pasta tabanları yuvarlak halka şeklinde kesilir. Kesilen parçalar ilk önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanır. Kızartma tavasına sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Galetaya bulanan kekler kızgın yağda 5 saniye kadar kızartılır. Kızaran kekler düz bir tabağa alınır. Her bir kekin üzerine bir yemek kaşığı bal dökülür, üzerine dilimlenmiş muz ve ceviz içi koyulur. Toz şeker ile hazır krema çırpılır. Hazırlanan krema ile keklerin üzerleri süslenir. Ballı sultan lokması servis için hazır.

Afiyet olsun.

Ballı Pufuduk

Ballı Pufuduk İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tane vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 limon suyu ve limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Kızartmak için sıvıyağ

Ballı Pufuduk Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içinde yumurta ve toz şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Malzemelerin üzerine un, karbonat, vanilya, limon kabuğu ve suyu eklenerek karıştırılır. Kızartma tavasına sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Hazırlanan hamurdan yemek kaşığı ile alınarak kızgın yağa atılır. Hamurlar yağda iyice kızartılır. Kızaran yağlar havlu kâğıt serili servis tabağına çıkartılır. Her bir hamurun üzerine bal ve pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muska Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muska Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kerebiç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bal Parmak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri