Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ev Tatlıları

Ev Tatlıları

Ev Tatlıları, genellikle evde herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği oldukça kolay olmasının yanı sıra da mükemmel lezzette olan değişik ev tatlılarını sizlerde evlerinizde deneyerek sevdikleriniz ve kendiniz için mükemmel tatlı şölenleri hazırlayabilirsiniz.

Kalbura Bastı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3, 3,5 su bardağı kadar elenmiş un
Şerbeti için
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı kadar su
  • 1 dilim limon suyu

Üzeri için

  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
Kalbura Bastı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kalbura bastı tatlımızın hazırlığına ilk olarak şerbeti kaynatarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4,5 su bardağı toz şeker ve suyu ilave edip karıştırarak tencereyi ocağa koyalım ve şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 10- 15 dakika kadar şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Ardından şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika kadar önce üzerine limon suyu ilave edip, ocaktan alarak şerbeti soğumaya bırakalım.

Tatlımızın hamurunu hazırlamak için yoğurma kabımıza hamur için verilen un hariç tüm malzemeyi ilave edip iyice karıştırarak üzerine unu azar azar ekleyip yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 15-20 dakika kadar dinlendirelim. Ardından dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra rendenin iri gözüne bastırarak açalım. Açılan hamurun içine yeteri kadar ceviz içi koyarak düzgün bir şekilde saralım ve yağlanmış fırın tepsisine hamurları belli aralıklarda dizelim.

Daha sonra tüm hamurlar aynı şekilde hazırlanarak tamamlandıktan sonra tepsiyi 190 derecede ısıtılmış fırına vererek pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Kalbura bastı tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküp tatlıların şerbetini çekmesi için 1-2 saat kadar beklettikten sonra üzerine toz tarçın ve dövülmüş ceviz içi serpiştirerek sunuma hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.

Mafis Tatlısı

Mafis Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yeteri kadar un
  • Yeteri kadar kaymak
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu
Mafis Tatlısı Nasıl Yapılır?

Mafis tatlısı hazırlığımıza öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şerbet kaynatmak için uygun olan bir tencereye toz şekeri ve suyu ekledikten sonra karıştırarak ocağa koyalım ve şerbet kaynayana kadar harlı ateşte tutup, ocağın altını kısarak 15 dakika kadar kaynatalım. Ardından kıvam alan şerbetin üzerine limon suyunu koyarak, 4-5 dakika kadar daha kaynatarak şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Tatlımızın hamuru için yoğurma kabımıza hamur için gerekli olan tüm malzemeyi ilave ederek karıştıralım ve üzerine elenmiş unu azar azar ekleyip yoğurarak ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurarak üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 20-25 dakika kadar hamurun dinlenmesini sağlayalım. Ardından ceviz iriliğinde parçalar kopartarak elimizle yuvarlayarak hamurun tam ortasına parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayalım.

Hazırlanan hamurları kızartmak için çukur bir tavaya sıvı yağ ekleyerek ocağa koyarak yağı kızdıralım. Kızın yağın içine hazırladığımız hamurları atarak pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra tavadan alarak soğuk şerbetin içine atalım. Mafis tatlılarımız şerbetini çektikten sonra servis tabaklarına alalım ve çukur kısımlarına kaymak yerleştirdikten sonra servis yapalım.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 21.01.2024 08:14:48
Ev Tatlıları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ev Tatlıları Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Ev Tatlıları"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Padişah Tatlısı
Padişah Tatlısı
Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024