İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Türk mutfağının geneline bakıldığında, kalori açısından oldukça zengin yemekler olduğunu görürsünüz. Örneğin, baklava çıtır çıtır tatlı börek halinde hazırlanırken, revani kek olarak hazırlanıp üzerine şerbet dökülerek kalori miktarı artırılır. Çoğu fırın yemeklerinde kullanılan malzemeler önce kızartılarak yağ çektirilir ve böylece kalori miktarı yükseltilir. Ancak bu kadar kalorili yiyeceklerin arasından sıyrılmayı başaran bir tatlı var; o da enfes İncir Uyutması Tatlısıdır.

Bu enfes tatlıyı ne şerbetle ne de yağla hazırlamışlardır. Ne de nişasta ve una boğmuşlardır. Sadece iki malzemeyle oldukça hafif bir tatlı olarak kalmıştır. Türk mutfağının çok fazla kalorili yiyecekler içerdiğini düşünenlere önerebileceğiniz enfes bir sütlü tatlıdır.

İncir Uyutması Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları

İncirleri eğer tüm ağızınızda hissetmek istiyorsanız ya küçük küçük doğrayın ya da karıştırıcıdan geçirin. Karıştırıcı kullanırsanız, karıştırmaya başladıktan sonra süt hemen koyulaşır ve kıvamını almaya başlar. Karıştırıcı kullanmazsanız, sürekli karıştırarak kıvamını alır. İncirleri uyumaya bıraktıktan sonra acele edip sık sık üstünü açmayın. İncirleri rahat bırakın ve oda sıcaklığına gelene kadar uyusunlar. Nasıl kendi kendine mayalanıyor diyorsanız, eski zamanlarda incir sütü mayalayarak peynir yapabilmek için kullanılırdı.

İncirin içinde bulunan bir madde, sütün içinde bakteri üremesine sebep oluyor ve böylece süt koyulaşıyor. Kıvamı boza ya da muhallebi gibi oluyor. İncirin tadına göre tatlılık oranı değişebilir. Eğer isterseniz şeker ilavesi yapabilirsiniz ama doğallığını bozmayın. Az şekerli gelirse, servis sırasında üzerine pekmez gezdirebilirsiniz. İncir uyutması tatlısı oldukça kolay bir tarif gibi görünse de her şeyi bozabilecek bir nokta var ki o da ısı.

Eğer sütün sıcaklık miktarını iyi ayarlamazsanız işler yolunda gitmez. Sütü aşırı ısıtırsanız pelte pelte kesilir (Aynı peynir kesiği gibi olur) ve tadı değişir, hafif ekşir. Yeteri kadar ısıtmazsanız da koyulaşmaz. Bu durum çok kötü değildir; incirli süt olarak da içebilirsiniz. Çiğ süt kullanırsanız, kaynatmanız gerekiyor ise yoğurt mayalarkenki sıcaklıktan birazcık daha sıcak olması yeterlidir. Tarifi yarım yağlı sütten yaparak diyet tatlı yapmış olursunuz.

İncir Uyutması Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yedi tane yumuşak kuru incir
  • Üç su bardağı kadar süt

İncir Uyutması Tatlısı Nasıl Yapılır?

Oldukça hafif ve enfes sütlü incir uyutmasını yapmak için öncelikle incirleri küçük küçük doğrayın. Daha sonra sütü bir tencere içine alarak biraz ısıtın ancak kaynamadan ocaktan alın. Sonra incirleri sütün içine ilave edin. Eğer isterseniz blenderdan geçirin. Enfes incir uyutması tatlısı hazır. Servis kaplarına alarak tatlının üstünü bir bez ile örtün. Bir kenara oda sıcaklığına gelmesi için koyun. Daha sonra tatlıyı buzdolabına soğuması için kaldırın.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gelin Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çatal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kartopu Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri