Kolay Sütlü Tatlılar Sütlü tatlılar, şerbetli ve hamurlu tatlılara göre daha hafif oldukları için daha sık tercih edilmektedir. Kolay sütlü tatlı tarifleri genellikle yaklaşık 15 dakikada hazırlanıp, 1-2 saat buzdolabında dinlendirilerek servise hazır hale getirilebilir. Bu nedenle, aniden gelen misafirler için ideal bir seçenek olabilirler. Çocukların da severek tükettiği sütlü tatlılar, onlar için harika atıştırmalıklar olarak hazırlanabilir. Çikolata Soslu Kolay Muhallebi Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Uygun bir tencereye süt, toz şeker ve unu ilave ederek karıştırın. Karışımı ocağa alarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve krem şantiyi ekleyip mikserle beş dakika kadar çırpın. Kakaolu bisküvileri robottan geçirin ve borcam tepsiye yayın. Üzerine dövülmüş fındık ve ceviz içini serpin. Muhallebiyi borcama dökün. Çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife uygun şekilde pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra çikolata sosunu üzerine dökün. Çikolata soslu kolay muhallebiyi buzdolabında bir iki saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun. Kolay ve Hafif Sütlü Tatlı Gerekli Malzemeler
Nasıl Yapılır? Orta büyüklükte bir tencereye süt, pirinç unu ve pudra şekerini ekleyerek orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince margarini ilave edin. Muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın. 1 su bardağı kremayı çukur bir kaba alarak içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı muhallebinin içine ekleyip 4 dakika kadar mikserle çırpın. Hazır hale gelen tatlıyı kase ya da kuplara boşaltarak buzdolabına alın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirerek servis yapın. Afiyet olsun. Burçaklı Rulo Tavuk Göğsü Gerekli Malzemeler
İçi İçin
Nasıl Yapılır? Orta büyüklükte bir tencereye şeker, un ve sütü ekleyerek koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra içine margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırıcı yardımıyla 10 dakika kadar karıştırın. Burçak bisküvileri un haline gelene kadar rondodan geçirin. Büyük bir borcam tepsiye un haline gelen bisküvileri tamamen yayın. Bisküvilerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökerek tahta kaşık yardımıyla üzerini düzeltin. Tatlıyı buzdolabına alarak 2-3 saat kadar dinlendirin. Bu arada krem şantiyi hazırlayın. 1 su bardağı süt ile krem şantiyi koyu bir kıvam alana kadar çırpın. 15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Tarçın ve cevizi ufak bir kasede karıştırın. Soğuyan muhallebinin üzerine önce hazırladığınız krem şantiyi sürün. Ardından ceviz tarçın karışımını tatlının üzerine serpiştirin. Tatlıyı boylamasına 8 parçaya bölüp rulo şeklinde sarın. Tercihe göre her bir rulonun üzerine çikolata sosu sıkarak servis yapabilirsiniz. Burçaklı rulo tavuk göğsü servis için hazırdır. Afiyet olsun. |