Kolay sütlü tatlılar, sütlü tatlılar şerbetli ve hamurlu tatlılara nazaran daha hafif olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Kolay sütlü tatlı tarifleri yaklaşık 15 dakikada hazırlanıp, 1-2 saat buzdolabında dinlendirilerek servise hazır hale getirilebilir. Bu nedenle çat kapı gelen misafirler için tercih edilebilmektedir. Çocuklarında beğenerek tükettiği sütlü tatlılar onlar için harika atıştırmalıklar olarak hazırlanabilir.
Kolay Sütlü Tatlılar
Çikolata Soslu Kolay Muhallebi
Çikolata Soslu Kolay Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 tane kremşanti
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 tane vanilya
- 1 ufak kase ceviz içi
- 1 ufak kase fındık
Çikolata Soslu Kolay Muhallebi Hazırlanışı
Uygun bir tencereye süt, toz şeker ve unu ilave ederek ocağa almadan önce iyice karıştırın. Karıştırılan malzemeleri ocağa alarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye vanilya ve kremşantiyi ekleyip mikser ile beş dakika kadar çırpın. Kakaolu bisküvileri robottan geçirin. Borcam tepsiye robottan geçirdiğiniz bisküvileri yayın. Üzerine dövülmüş fındık ve ceviz içini serpin. Pişen muhallebiyi borcama dökün. Çikolata sosunu üzerindeki tarife uygun bir şekilde pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra çikolata sosunu muhallebinin üzerine dökün. Çikolata soslu kolay muhallebiyi buzdolabına alarak bir iki saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Kolay Ve Hafif Sütlü Tatlı
Kolay Ve Hafif Sütlü Tatlı İçin Gerekli Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 7 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 tane vanilya
- 1 su bardağı süt kreması
Kolay Ve Hafif Sütlü Tatlı Hazırlanışı
Orta büyüklükte bir tencereye süt, pirinç unu ve pudra şekeri ilave edilerek orta hararetli ocakta devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince margarini ilave edin. Muhallebiyi ocaktan alarak soğumaya bırakın. 1 su bardağı kremayı çukur bir kabın içine alarak içine vanilyayı ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı muhallebinin içine ekleyip 4 dakika kadar mikser ile çırpın. Hazır hale gelen tatlıyı kase ya da kuplara boşaltarak buzdolabına alın. Buzdolabında birkaç saat bekleterek servis tabaklarına ters çevirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Burçaklı Rulo Tavuk Göğsü
Burçaklı Rulo Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tane vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 paket eti burçak bisküvi
İçi İçin
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 kase dövülmüş ceviz
- Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
Burçaklı Rulo Tavuk Göğsü Hazırlanışı
Orta büyüklükte bir tencereye şeker, un ve sütü ekleyerek koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra içine margarin ve vanilyayı ekleyip blender yardımı ile 10 dakika kadar karıştırın. Burçak bisküvileri un haline gelene kadar rondodan geçirin. Büyük bir borcam tepsiye un haline gelen bisküvileri tamamen yayın. Bisküvilerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökerek tahta kaşık yardımı ile üzerini düzeltin. Tatlıyı buzdolabına alarak 2-3 saat kadar dinlendirin. Bu arada kremşantiyi hazırlayın. 1 su bardağı süt ile kremşantiyi koyu bir kıvam alana kadar çırpın. 15 dakika kadar buzdolabında bekletin. Tarçın ve cevizi ufak bir kasenin içinde karıştırın. Soğuyan muhallebinin üzerine ilk önce hazırladığınız kremşantiyi sürün. Ardından ceviz tarçın karışımını tatlının üzerine serpiştirin. Tatlıya boylamasına 8 parçaya bölüp rulo şeklinde sarın. Tercihe göre her bir rulonun üzerine çikolata sosu sıkılarak servis yapılabilir. Burçaklı rulo tavuk göğsü servis için hazır. Afiyet olsun.