Karınca Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karınca Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karınca tatlısı, diğer bir adıyla haşhaşlı revani tatlısı, pek çok bayan tarafından denenmiş ve tadına bakan kişiler tarafından tam not almış bir tatlı tarifidir. Adının karınca tatlısı olmasının nedeni ise tatlının içerisinde yer alan haşhaşlardan kaynaklanmaktadır. Haşhaşların tatlıya verdiği çıtırlık ve şerbetinin tatlı ile uyumu ortaya harika bir tatlı çıkmasına neden olmuştur.

Karınca Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 veya 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
Karınca Tatlısı Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Karınca Tatlısı Muhallebisi için
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Hindistan cevizi
  • 1 paket beyaz krem şanti
Karınca Tatlısı Nasıl Yapılır?

Karınca tatlısının yapılışına ilk olarak muhallebi ile başlayalım ve kek hazır olana kadar soğumasını kolaylaştıralım. Muhallebi için verilen malzemelerden sütü bir tencerenin içerisine alalım ve tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Sütün içerisine krem şanti dışında kalan diğer malzemeleri ilave edelim ve ocağın orta ateşte açıp muhallebiyi pişirmeye geçelim. Muhallebiyi çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirelim ve göz göz olunca ocağın üzerinden tatlıyı indirelim. Muhallebiyi çabuk soğuması için ara sıra karıştıralım ve soğuduktan sonra içerisine toz krem şantiyi ilave edip mikserle beş dakika boyunca çırpalım. Çırpma işleminin ardından muhallebiyi buzdolabına kaldırıp bekletelim.

Keki için verilen yumurta ile toz şekeri bir karıştırma kabına alıp çırpalım. Köpüklü bir kıvam alan karışımın içerisine diğer kalan kek malzemelerini ilave edelim ve mikser ile beş dakika boyunca çırpalım. Hazırladığımızı kek harcını yağlanmış bir fırın kabının içerisine veya borcamın içerisine döküp tepsinin her tarafına yayalım. Önceden ısıtılmış fırının içerisine kek harcını yollayalım ve 185 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Kek pişerken bizde şerbetini hazırlamaya geçelim. Şerbet için verilen suyu ve toz şekeri bir tencerenin içerisine alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve bir taşım daha kaynatıp ocağın üzerinden indirelim. Bu aşama da şerbetin serin bir yerde beklemesi gerekiyor. Kekin ılık şerbetin ise soğuk olması tatlının püf noktasıdır. Pişmiş olan keki fırından alalım ve ılıdıktan sonra üzerine soğuk olan şerbeti dökelim. Tatlı şerbetini çekince üzerine hazırladığımız muhallebiyi sürelim ve Hindistan cevizi ile süsleyelim. Hazır hale gelmiş olan tatlımızı bir saat kadar dinlendirelim ve dilimleyip sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Yumurtasız Tatlılar Tarifleri ve Malzemeleri

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Külah Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Halley Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Nevzine Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Tatlıları Tarifi ve Malzemeleri