İrmikli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

İrmikli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tatlısı

İrmikli revani tatlısı, ülkemizde en çok bilinen ve sevilen şerbetli tatlılar arasındadır. Çok lezzetli olmasının yanı sıra diğer tatlılara göre hazırlanmasının daha kolay ve zahmetsiz olması, revaninin tercih edilme sebeplerinden biridir. Türk kültüründe ve Osmanlı saray mutfaklarında çok ayrı bir yeri olan bu muhteşem tatlıyı siz de sevdiklerinize ve en özel misafirlerinize hiç çekinmeden hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

İrmikli Revani Tatlısı Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 10 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

İrmikli Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bir tencerede su ile şekeri karıştırarak ocağa alıyoruz. Kısık ateşte 15 dakika kadar kaynadıktan sonra, limonu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Şerbetimizin kısa sürede soğumasını sağlamak için balkona veya soğuk bir yere kaldırabilirsiniz.

Kek karıştırma kabının içine 3 adet yumurtayı kırıyoruz. Bir bardak toz şekeri üzerine ekleyip mikser yardımı ile köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ile yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra irmik ile unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek, akışkan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. En son vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek bir miktar daha çırpma teli ile karıştırıyoruz. Altını margarin veya sıvı yağ ile yağladığımız kek tepsisine hamurumuzu boşaltıyoruz. Tepsiyi sağa sola hızlı hareketlerle sallayarak, hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Revanimiz fırından çıktıktan 10 dakika sonra soğuyan şerbeti kekle buluşturuyoruz. Revani tepsisinin üzerini daha geniş bir tepsiyle kapatarak revaninin daha hızlı şerbetini çekmesini sağlıyoruz. Daha sonra kare şeklinde dilimleyip, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Revani tatlısının lezzetini artırmak için üzerine dövülmüş ceviz, fındık veya hindistancevizi serpebilirsiniz. Ayrıca tatlının üzerine bir top dondurma ekleyerek servis yapmak da hoş bir sunum olabilir. Revani tatlısı, bayramlarda ve özel günlerde sofralarınıza renk katacak mükemmel bir tercihtir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Muhallebi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Galeta Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şöbiyet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kalbur Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zerde Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Tatlı Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri