Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Şöbiyet Tatlısı

Şöbiyet Tatlısı

Şöbiyet Tatlısı şerbetli tatlılar arasında hem ikram etmek için hem de bir yerlerde tatlı yemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Bu sebeple de tüm bayanların tarif defterinde yer verdikleri bir tatlı türü olarak karşımıza çıkıyor. Bu yüzden de fıstıklı başta olmak üzere fındıklı ve cevizli türlerini de görebilmek mümkündür.

Şöbiyet Tatlısı Malzemeleri

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 4 su bardağı un
Hamur açmak için;
  • 1 bardak buğday nişastası
Üzerine dökmek için;
  • 150 gram tereyağı ya da margarin
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Kreması için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 silme yemek kaşığı irmik
  • 2 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Şerbeti için;
  • 2,5 bardak su
  • 2,5 bardak şeker
  • 1-2 damla limon suyu
Süslemek için;
  • Toz halinde Antep fıstığı

Şöbiyet Tatlısı Nasıl Yapılır?


İlk olarak hamuru hazırlamaya başlıyoruz Hamuru hazırlarken ilk olarak sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabına alıyoruz. Bunun için süt, sıvı yağ, limon suyu ve yumurtayı alarak tuzla birlikte iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bu malzemelerin üzerine bir miktar un serpip üzerine kabartma tozunu da ekleyip kalan unu da tekrar serpiştirerek yumuşak bir hamur ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz. İyice kendini toplayan hamuru hafifçe unladığımız tezgâhın üzerine alarak limon büyüklüğünde bezeler haline getiriyoruz. Daha sonra da bunları un serpiştirilmiş tepside bekletiyoruz.

Bezeler beklerken Şöbiyet tatlısı için iç malzememiz olan kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için de tencereye süt, şeker ve irmiği koyuyoruz. Daha sonra sürekli karıştırarak katılaşana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz ve soğuması için bırakıyoruz. Krema her ne kadar bu aşamada biraz sulu gözükse de soğudukça irmiğin de etkisiyle biraz daha katılaşacaktır.

Krema hazır olduktan sonra buğday nişastası aracılığıyla bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına nişasta ekleyerek yemek tabağı büyüklüğündeki 10 bezeyi üst üste koyuyoruz. Daha sonra bunları tek yufka gibi düşünerek açabildiğimiz kadar açıyoruz. Sonra bir kenarı 10 cm olacak şekilde keskin bir bıçak yardımıyla kesiyoruz. Kesdiğimiz bu karelerin içine kremadan bir tatlı kaşığı kadar koyuyoruz ve sonra bir kenarı karşısındaki kenara üçgen şeklini alacak biçimde koyuyoruz ve uçları birbirine yapışsın diye biraz bastırıyoruz. Tüm malzemelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz ve hamurlar sırt sırta gelecek şekilde aralıksız diziyoruz.

Tepsimize tüm hamurları dizdikten sonra katı ve sıvı yağı eritip kızgın haldeyken Şöbiyet Tatlısı hamurları üzerinde gezdiriyoruz. Bu kızgın yağın her hamura değmesine dikkat edilmesi gerekir. Daha sonra tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına atıp pembeleşene kadar pişiriyoruz. Tatlı pişerken şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. Şeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılık hale gelmesini bekledikten sonra soğumuş olan tatlının üzerine döküyoruz ve son olarak da toz halindeki Antep fıstıklarını dökerek servis tabağında ikram ediyoruz.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 22:37:32
Şöbiyet Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Şöbiyet Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Şöbiyet Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024