Aperatif Tatlılar, birbirinden lezzetli ve mükemmel aperatif tatlı tariflerini sizlerde gönül ferahlığıyla deneyebilirsiniz. Hazırlanmaları oldukça kolay olan tatlı tarifleri ile ister çocuklarınıza ister misafirlerinize veya kendinize harika bir tatlı şöleni sunabilirsiniz.
İncir Dolması
İncir Dolması İçin Gerekli Malzemeler
- 20-25 adet kuru incir (iri boy)
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı kadar su
- 1 kahve kaşığı tarçın
- Yarım adet portakal kabuğu rendesi
- İncirleri ıslatmak için 1,5 su bardağı kadar süt
Üzeri İçin
- Evinizde olabilecek kaymak, krema, krem şanti ve iri boy ceviz içi
İncir Dolması Hazırlanışı
İncir dolması hazırlığımıza ilk olarak incirleri iyice yıkayarak bir kabın içine alalım. Ardından suyu süzülen incirleri ufak bir cam tepsiye dizelim ve üzerine kaynatılmış 1,5 su bardağı kadar sütü gezdirerek döküp yaklaşık olarak 1 saat kadar bekleterek incirlerin yumuşamasını sağlayalım. Ardından verilen sürenin sonunda incirleri sütün içinden çıkartarak yıkadıktan sonra baş kısımlarını bir bıçakla kesip parmağımızla iç tarafa doğru bastırarak çukurlaşmasını sağlayalım.
Daha sonra çukur bir kabın içine portakal kabuğu rendesi, tarçın ve iri dövülmüş cevizi ilave ederek iç harcımızı iyice karıştıralım. Hazırladığımız cevizli iç harçtan önceden çukurlaştırılmış incirlerin içlerine yeteri kadar doldurarak uygun bir tencereye yerleştirelim. Üzerine 1,5 çay bardağı kadar toz şeker serpiştirdikten sonra 1,5 çay bardağı kadar su ilave edelim. Tencereyi ocağa koyalım ve kaynayınca kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişirerek tencereyi ocaktan alarak iyice soğumasını bekleyelim. Ardından soğuyan incirleri tek tek servis tabağına dizelim ve her bir incirin üzerine kaymak veya krem şanti yerleştirip üzerine ise iri ceviz içi ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun...
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 1 lt süt
- 8 yemek kaşığı un
- Hindistan Cevizi (bir paket)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket çikolata sosu
- 1 paket parçalanmış çikolata
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Hazırlanışı
Çikolata soslu tavuk göğsü hazırlığımıza ilk olarak uygun bir tencereye 250 gr margarin veya tereyağını alıp ocağa koyalım. Eriyen yağın üzerine 8 yemek kaşığı unumuzu ağır ağır ilave edip unu topaklaştırmadan bir tahta kaşıkla karıştırarak unun kokusu çıkıncaya kadar ağır ateşte kavuralım. Kavurma esnasında unun kesinlikle renginin koyulaşmasına izin vermeyelim. Hafifçe kavrulan unumuzu ocaktan alarak üzerine azar azar 1 litre sütü ilave edip karıştıralım. Ardından tencereyi tekrar ocağa koyup sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim. Sonra üzerine Hindistan cevizi ve 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
Tavuk göğsümüz kaynayarak kıvam aldıktan sonra ocaktan alarak istediğimiz şekilde kase veya kuplara doldurarak iyice soğuması için buzdolabında en az 2-3 saat bekletelim. Servisten hemen önce çikolata sosu ve çikolata parçacıklarını üzerindeki tarife göre pişirdikten sonra tavuk göğüslerinin üzerine döktükten sonra servis yapalım. Afiyet olsun...
Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı
Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
- 500 gr süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası
- 1 paket şekerli vanilya
- 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
- Yarım portakal kabuğu rendesi ( ince rendelenmiş)
Portakal Sosu İçin
- 1 adet iri boy portakal
- 1,5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 silme çorba kaşığı buğday nişastası
Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Hazırlanışı
Öncelikle uygun bir tencereye yarım kg süt, 3 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı toz şeker ilave ederek ocağa koyalım ve karışımı tel çırpıcıyla sürekli karıştıralım. Ardından karışımın kaynamasına yakın üzerine portakal kabuğu rendesi, vanilya ve Hindistan cevizi ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Sütlü irmik kıvam alarak koyulaştıktan sonra ocaktan alarak cam bir fırın tepsisine dökerek yayarak soğumaya bırakalım.
Tatlımızın sosunu hazırlamak için ayrı bir tencereye önceden sıkılarak süzgeçten geçirilmiş 1 adet portakal suyunu ilave edelim. Üzerine 1,5 çorba kaşığı toz şeker ilave ederek ocağa koyalım ve şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Öte yanda 1 çorba kaşığı buğday nişastasını bir miktar su yardımıyla incelterek açıp tencereye ekleyelim. Karışım iyice koyulaşıncaya kadar karıştırarak kaynatmaya devam edelim. Ardından kıvam alarak koyulaşan portakallı sosu ocaktan alarak tepsideki irmiğin üzerine eşit olacak şekilde gezdirerek dökelim. Tatlımızın iyice soğuması için buzdolabında 4-5 sat bekletildikten sonra istediğimiz şekilde dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun...