Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Ceviz Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kışın sıcacık bir çay veya kahve içerken, pencereden bakarken dışarıdaki yağan kar ve yağmuru izlerken içimizi ısıtacak ceviz tatlısı ile devam edelim. Şükür Rabbimize bizlere böyle güzel nimetler verdiği için. Cevizin olduğu her şey güzeldir, böyle de şerbetli tatlılar ile birleşirse. Aslında bilindiği üzere ceviz pek çok derde devadır. Hünerli hanımlar, aynı anda pek çok şey düşünebiliyor ve ister yemekten sonra ister çay saatleri içinde sunumu da çok şık olan tatlılardan biridir. Ceviz tatlısı diğer tüm tatlılar arasında gölgede bırakacak kadar tadına bakan herkesin hemfikir olduğu bir lezzet tadına varacaklardır. Çay saatleri arasında olduğu kadar bir misafir geleceği zaman tarif defterinizden yaparak gelecek konuklarınız için hazır bir yiyeceğiniz bulunur. Bol sohbetli ve neşeli sofralarda başka bir tarifimizle beraber olma dileklerimizle, sağlıklı ve huzurlu bir hafta dileriz.

Ceviz Tatlısı Malzemeleri
  • 1 çay bardağı kırık ceviz içi
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 3,5 çay bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Ceviz Tatlısı Üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • İsteğe göre tarçın
Ceviz Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ceviz tatlımıza şerbetimizi yapmakla başlayalım. Geniş bir tencereye şekeri ve suyu alıp, karıştırarak kaynatalım. Koyulaşmaya yakın limon suyunu ilave edelim. Yaklaşık 5-6 dakika sonra ocaktan alarak, bir kenarda soğumaya bırakalım. Daha sonra diğer tarafta, karıştırma kabımıza unu alalım. İçine sırası ile sıvıyağı, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim. Hamur kıvamına gelene dek yoğuralım. Eğer hamur cıvık olursa yarım çay bardağı galeta unu eklenebilir. Hazırladığımız hamuru üzerine bir bezle örtüp, yaklaşık yarım saat dinlendirelim. Daha sonra dinlendirdiğimiz hamuru ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar koparalım. İçine kırık cevizleri alalım, hamurun uç kısımlarını üst tarafta birleştirelim. Yağladığımız fırın tepsimize dizelim. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim. Hamurun üzeri kızarana kadar pişirelim. İlk sıcak dumanı çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökelim. Ardından krem şantiyi sürüp, tarçın döküp buzdolabında dinlendirelim. İstenilen şekilde kesip soğuk olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Paşa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peksimet Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Top Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Top Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Bohçası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Gelin Bohçası Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bursa Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri