Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuklarınızı ve çevrenizi sevindireceksiniz. Bu konuda size tavsiyem hafta başından itibaren hafta sonuna kadar bayatlayan ekmekleri biriktirmeniz ve hafta sonu ekmeklerle ailenize tatlı ziyafeti vermenizdir. Tatlıda un yerine bayat ekmekleri kullanıyoruz ve ekmekle nefis lezzetler elde ediyoruz. Aynı zamanda görselliği de oldukça hoş olduğundan ağır ve zahmetli bir tatlı gibi duruyor. Fakat yapılışı hiç de zahmetli değil aksine oldukça pratik bir tatlı. Şimdi bayat ekmek tatlısının tarifine geçelim.

Bayat Ekmek Tatlısı İçin Malzemeleri

  • Dört kahve fincanı toz şeker. Ortalama 280 gram geliyor.
  • Dört adet iri yumurta
  • Bir adet portakal veya limon kabuğunun rendelenmiş hali
  • Bir paket kabartma tozu
  • Hindistan cevizi
  • 4 kahve fincanı kadar robottan çekilmiş bayat ekmek unu

Muhallebi için malzemeler

  • Bir litre süt
  • Bir paket istediğiniz tür meyveli hazır muhallebi

Şerbeti için malzemeler

  • Bir çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Bir çorba kaşığı limon suyu
Bayat Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Keki nasıl yapılır?

İlk başta bayat ekmeklerimizi fırında kurutalım. Fakat dikkat edin çok fazla fırında bırakıp kızartmayın. Sadece kuruyacak kadar fırında bekletin ve kuruduktan sonra çıkararak robottan çekin. Daha sonra süzgeçten geçirerek irilerini ayırın un haline gelmiş bayat ekmekleri bir kâseye koyun. Üzerine kabartma tozu ve Hindistan cevizi ekleyip iyice çırpalım. Bu arada başka bir kapta şeker ve yumurtayı karıştırarak bir mikser yardımıyla çırpalım. En az üç dakika çırpın ve iyice köpüklenerek kar beyazı haline gelsin. Ardından un karışımını bu karışımının üzerine ekleyerek limon veya portakal kabuğunu da ekledikten sonra bir miktar daha karıştıralım.

Hazırladığımız karışımı önceden yağladığımız fırın kabına dökerek yayalım. Döktüğünüz kap orta boy borcam olursa daha uygun olur. Fırının derecesini 180 dereceye ayarlayarak ısınmasını bekleyelim. Isı 180 derece olduktan sonra borcamımızı fırına sürerek 30 dakika kadar pişmesini bekleyelim. İlk yirmi dakikada kesinlikle fırının kapağını açmayacağız. Çünkü erken açtığınız taktirde kabaran kekimiz söner. 20 dakika sonra kontrol ederek yanmaması için dikkat edelim.

Muhallebi nasıl yapılır?

Kekimiz fırında pişerken biz muhallebiyi hazırlayalım. Bir tencere içerisine sütü boşaltarak hazır muhallebi tozunu içerisine dökelim ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

Şerbeti nasıl yapılır?

Tatlının şerbeti için 1.5 su bardağı su, bir çay bardağı şeker ve bir çorba kaşığı limonu bir tencereye koyarak kaynatalım. Kaynama seviyesine geldikten sonra 5 dakika kaynatıp ocaktan indirelim.

Bayat ekmek tatlısının pişen kekini soğuduktan sonra enine doğru iki eşit parçaya ayıralım. Altta kalan kısmı bir tepsiye yerleştirdikten sonra üzerinde şerbeti gezdirelim ve ardından muhallebinin yarısını dökelim. Kekin ikinci yarısını bu tepsideki kekin üzerine yerleştirelim ve her yeri ıslanana kadar şerbeti gezdirelim. Ardından muhallebiyi dökerek her yerine yayalım ve buzdolabına koyarak bir gece bekletelim. Bir sonraki gün servis yapacağımız zaman bir su bardağını ıslatarak kalıp olarak kullanalım ve yuvarlak şekilde keserek servis edelim. Üzerine kiraz şekerlemesi veya Antep fıstığı ekleyerek lezzetine başka lezzetler de ilave edebilirsiniz.
Son Güncelleme : 20.01.2024 17:34:43
Bayat Ekmek Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bayat Ekmek Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Bayat Ekmek Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024