tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Yunan Tatlısı

Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Severek hazırlayıp, gönül rahatlığıyla ikram edeceğiniz yunan tatlısını birlikte hazırlayabiliriz.

Yunan tatlısı için gerekli malzemeler

  • 5 adet yumurta ( Yumurtalarınız iriyse 4 tane kullanabilirsiniz )
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ ya da 1 su bardağından 2 parmak eksik ölçü kullanabilirsiniz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet malzemeleri

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Muhallebi malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • Süslemek için hindistan cevizi, iç ceviz ya da toz antep fıstığı vs.

Yunan tatlısı yapımı

Öncelikle 1 su bardağı soğuk sütle toz krem şantiyi mikserle çırparak, hazırladığınız krem şantiyi buzdolabına kaldırın. Şimdi tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlayalım. Çünkü tatlının üzerine soğumuş şerbeti dökeceğiz.

Yunan Tatlısı

Şerbet malzemelerini tencerenin içine koyarak, ocağın üzerine alıyoruz. Burada orta ateşte kıvamını buluncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra uygun bir yere alarak, soğuması için bırakıyoruz. 

Uygun bir kasenin içinde toz şeker ve yumurtaları yine mikserle beyaz bir köpük haline gelinceye kadar çırpın. Bunun içine galeta unu, kabartma tozu, sıvı yağ ve hindistan cevizini ilave edin. Bunların hepsini iyice karıştırın. Büyük boy dikdörtgen bir borcamın içini yağlayın. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın. Kek malzemesini yağladığınız borcamın içine dökün. Kıvamı yoğun olduğundan, hamurun üzerini bir kaşıkla düzeltin. Borcamı kızmış olan fırına koyun. Yaklaşık olarak üzeri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin. Kekin fırından alınır alınmaz şerbetle buluşması gerekiyor. Bu nedenle kekiniz sıcak, şerbetiniz soğuk olmalıdır. Malzemeleri bu düzene göre pişirin. Şerbeti keke döktüğünüz zaman cızırtı sesi duymalısınız.

Bu arada muhallebiyi hazırlayabiliriz. Daha önceden hazırladığımız krem şantiyi fırından alıyoruz. Diğer muhallebi malzemelerini tencerenin içine koyarak, ateşin üzerinde muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Bu biraz ılındıktan sonra, içine krem şantiyi koyarak karıştırıyoruz. Muhallebi karışımını tatlınızın üzerine döşeyebilirsiniz. Tatlının üzerine arzunuza göre hindistan cevizi, iç ceviz, toz antep fıstığı gibi malzemelerle süsleyin. Yunan tatlısını bir gece kadar buzdolabında dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Daha sonra sevdikleriniz için dilimleyerek servis tabaklarınıza alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:11:00

Yunan Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yunan Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018