Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kerane Tatlısı

Kerane Tatlısı

Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın keyfine varabilirsiniz. Kerane tatlısının halk arasında kızgın yağda piştiği bilinmektedir. Oysaki tatlı oda sıcaklığındaki yağa atılarak pişirilmektedir. Hamur şayet kızgın yağa dökülürse içi pişmeyerek hamur kalacaktır. Bu nedenle de kerane tatlısının en önemli püf noktası oda sıcaklığındaki bir yağ ile kızartmaktır. Yumurta ile hazırlanan tatlılar kızgın yağ yerine oda sıcaklığında bir yağ ile pişirildiğinde sonuç daha mükemmel olacaktır.

Kerane tatlısının hazırlanışına geçmeden önce tatlının yapım aşaması ile ilgili birkaç noktaya değinelim. Tatlının hamurunu hazırladıktan sonra krema poşetine doldurarak hamuru yağa sıkılır ve bu aşamada hamuru kesmek için kesinlikle bıçak kullanılmamalıdır. Bu aşamada hamuru kesmek için makas kullanılmalıdır. Aksi halde hamuru şekli bozulabilir. Evde hazırlanan kerane tatlısı bir diğer adı ile halka tatlısı sağlık açısından da önemli yer tutmaktadır. Çünkü sokak satıcılarından alınan tatlılarda hangi yağ kullanılıyor ya da hijyenik kurallara uyuluyor mu? Bilmek mümkün değil. Bu nedenle evde hazırladığınız tatlı daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır. Gerekli açıklamalardan sonra Kerane tatlısı nasıl hazırlanıyor? Hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Kerane Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri


Kerane Tatlısının Hamuru için

  • 2 su bardağı su
  • 50 gram tereyağı
  • 3 tane yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı irmik

Kerane Tatlısının Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Kerane tatlısı Nasıl Yapılır?

Kerane tatlısı için ilk olarak uygun bir tencereye suyu ilave ederek başlayın. Tencereyi ocağa alarak suyu ısıtın. Isınan suya tereyağını ilave ederek tereyağının erimesini sağlayın. Su kaynayıp tereyağı eriyince unu yavaş yavaş boşaltın. Su, un ve tereyağının birbirine homojen bir şekilde karışması gerekmektedir. Malzemeler düzgün bir şekilde karıştıktan sonra soğuması için su dolu bir kabın içine oturtun.

Hamur soğurken bu arada şerbeti hazırlayın. Uygun bir tencerenin içine şerbet için gerekli olan toz şeker ve suyu ilave ederek karıştırın. Tencereyi ocağa alarak şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatarak ocaktan alın.

Bu arada ılıyan hamura irmik, nişasta ve 1 tane yumurta ilave ederek yoğurun. Hamur yoğrulmaya başlayınca aralıklarla diğer yumurtaları ekleyin. Hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru krema poşetine boşaltın. Oda sıcaklığında ısınan yağın içine krema poşeti yardımı ile hamuru halka şeklinde sıkarak makas ile kesin. Bu aşamada kesinlikle bıçak kullanılmamalıdır. Bıçak hamurun şeklinin bozulmasına yol açabilir. Hamurları yağın içinde arkalı önlü olacak şekilde güzelce kızartın. Kızaran her bir tatlıyı yağdan aldıktan sonra bekletmeden soğuk şerbete atarak 2-3 dakika bekletin. Şerbetten alarak servis tabağına sıralayın. Kerane tatlısı servis için hazır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 06:01:25
Kerane Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kerane Tatlısı Yorumları
şifre

2 Yorum Yapılmış "Kerane Tatlısı"
Tarif güzel ama şeker miktarını belirtmemişsiniz.
Hatice . 16.11.2017
CEVAP YAZ
ben yapıyorum bir türlü den düsürmedim kıvamını
Ali . 21.02.2015
CEVAP YAZ
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla tarife ulaşmak mümkündür. Bazı tatlı tariflerinin hazırlanışları yörelere göre farklılık gösterse...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Padişah Tatlısı
Padişah Tatlısı
Padişah tatlısı, Osmanlı sarayı mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Padişah tatlısına bir Osmanlı mutfağı standında karşılaşmıştım. Stantta bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024