tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle aniden gelen misafirleriniz için hemen hazırlayabilirsiniz. 20-25 dakika kadar süren pişirme süresiyle kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifin detaylarını sizler için derledik. Malzemelerindeki birebir ölçüleri uygulamanızı tavsiye ediyoruz. 

Gelelim İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı detaylarından bahsetmeye...

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Şerbeti Hazırlamak İçin;
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri İçin;

  • 1 çay bardağı irmik

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı Yapılışı

Hamur yoğurarak yapacağınız tatlı çeşitlerinde kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında bekletilirse kıvamının tutması açısından daha etkili olacaktır. Bu yüzden tatlı hamurunuzu hazırlamadan önce özellikle yumurta ve tereyağı gibi malzemeleri önceden oda sıcaklığında bekleterek başlamalısınız.

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı

/p>

Derin bir tencerenin içinde şerbetimizi hazırlamak üzere su ve şekeri ilave ederek karıştıralım. Şerbetin kaynamasına 15 dakika kala limon suyunu ekleyerek, şekerlenmesini önlemiş oluruz. Bu detaya da dikkat ederek kaynayan şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri ilave ederek çırpmaya başlayalım. Tamamen homojen olan karışımın kıvamı beyaz ve yoğun bir köpük halini alınca kabartma tozunu ekleyerek kısa bir süre daha çırpalım.

Oda sıcaklığında eriyen margarin, yoğurt ve sıvıyağı karışıma ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için göz kararı unumuzu ekleyelim. Tatlı hamuru olduğundan hamuru çok fazla bastırarak, vurarak yoğurmamalısınız. 

Dinlenmeye aldığımız hamuru bir müddet beklettikten sonra elimizle uzun uzun şekiller verelim. Ayrı bir tabağa koyduğumuz irmiğe elde ettiğimiz şekildeki hamurları bulayarak her yerini yağladığımız tepsiye yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hamurların üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından çıkarttığımız hamurların üzerine  henüz sıcakken önceden hazırlayarak soğuttuğumuz şerbeti dökelim. Hamurların şerbeti iyice çekmesi için bir müddet beklettikten sonra üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:05:17

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı"

beren

sinem portakal suyu olmaz bence ben hazır limon sosuyla yaptım.bir şey olmadı

2016-06-10

Kullanıcı oyu: 4,5

beren

bence çok güzel ...çünkü anlatarak da vermiş.

2016-06-09

Kullanıcı oyu: 4,5

Sinem

Limon yerine portakal suyu olabilir mi? Veya şu hazır limon sosu olabilir mi? Yapacağım birazdan ama limon yok evde. Cevap bekliyorum, lütfen... &128522;&128522;&128522;

2016-06-07

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018