tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Süt Tatlıları

Süt tatlıları, hafif oldukları için tercih edilen süt tatlılarının hazırlanışları da bir o kadar kolaydır. Süt tatlıları denilince akla ilk gelen sütlaç ve tavukgöğsü tatlısı herkes tarafından çok beğenilen tatlılar olmuştur. Besleyici özelliği de fazla olan süt tatlılarını bilhassa çocuklar çok beğenerek tüketmektedir. Onlara akşam veya öğle yemeklerinin arkasından süt tatlılarından hazırlayıp sevindirebilirsiniz.

Süt Tatlıları

Sütlaç Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • Tarçın (üzerine serpiştirmek için)

Sütlaç Tarifi Hazırlanışı

Sütlaç tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine yıkanmış olan pirinç ile suyu ilave edip pişirelim. Pirinçler yeterli kıvamda pişince tencerenin içerisine 1 litre sütü boca edelim ve ocağın altını orta harlı ateşte açalım. Tenceredeki süt kaynamaya başladığında içerisine 1 yemek kaşığı pirinç ununu az miktar su ile açalım. Kıvamını açtığımız pirinç ununu da sütün üzerine boca edelim ve yaklaşık 2 dakika kadar tencere tahta bir kaşık ile sürekli karıştırarak pişirelim. Sürenin ardından kıvam alan sütlaç tatlısının üzerine toz şekeri ilave edelim ve tatlıyı tahta kaşık ile bir iki karıştırıp ocağın altını kapatalım. Hazır hale gelen sütlaç tatlısını tencerenin içerisinde beş dakika kadar bekletelim ve sürenin ardından servis tabaklarına alıp soğumaya bırakalım. Soğumuş olan tatlının üzerine isteğe göre tarçın serpiştirelim ve sunum yapalım. Afiyet olsun.

Pamuk Prenses Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Üzeri İçin

  • 1 Paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi tatlının üzerine ve altına serpiştirmek için kullanılacak.

Pamuk Prenses Tatlısı Hazırlanışı

Tatlıyı hazırlamak için orta büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine sütü ilave edelim.

Süt Tatlıları

. Tencereyi ocağın üzerine yerleştirip altını kısık ateşte açalım. Sütün üzerine de unu, nişastayı ve toz şekeri ilave edip tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak tatlıyı pişirelim. Tatlı göz göz olmaya başladığında ise tencerenin içerisine vanilyayı ve margarini ilave edip ocağın altını kapatalım. Mikser yardımıyla tatlıyı beş dakika kadar çırpalım ve sürenin ardından krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şanti için verilen sütü ve toz şantiyi bir karıştırma kabının içerisine alıp mikser ile bir güzel çırpalım. Şanti hazır hale geldiğinde buzdolabına kaldıralım ve bekletelim. Tatlıyı dökeceğimiz tepsinin alt kısmına yarım su bardağı Hindistan cevizi serpiştirelim. Hindistan cevizinin üzerine de bir kepçe yardımıyla pamuk prenses tatlısını dökelim ve buzdolabına kaldırıp soğutalım. Tatlı soğuduktan sonra buzdolabından çıkartalım ve hazırladığımız krem şantiyi tatlının her tarafına sürelim. Krem şantinin üzerine de yarım su bardağı Hindistan cevizi serpiştirelim ve tatlıyı dilimleyip sunum yapalım. Afiyet olsun.

Sakızlı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 parça damla sakızı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un

Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı

Muhallebiyi hazırlamak için uygun büyüklükte bir pişirme kabı alalım ve içerisine tereyağını ilave edelim. Ocağın üzerine yerleştirdiğimiz tencerenin içerisine ki yağ eriyince tencereye unu ilave edelim ve unun rengi sararıncaya kadar kavuralım. İstenilen kıvama gelen unun üzerine sütü boca edip tel çırpıcı ile çırpalım. Ardından tencerenin içerisine nişastayı ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak tatlıyı pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen tatlının içerisine vanilyayı ve damla sakızını ilave edip mikser ile tatlıyı iki dakika boyunca çırpalım. Hazırladığımız tatlıyı küçük kupların içerisine bir kepçe yardımıyla ilave edelim ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Arzu ederseniz tatlınızı küçük kuplara değil de bir borcamın içerisine de boşaltabilir ve soğuduktan sonra dilimleyip sunum yapabilirsiniz. Soğumuş olan tatlımızı servis için hazırdır Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:17:26

Süt Tatlıları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Süt Tatlıları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018