tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Selanik Tatlısı

Selanik tatlısı, Birçok muhallebili tatlıya benzer bir tatlı gibi görünse de lezzet olarak oldukça farklı bir lezzete sahip. Bir kez denedikten sonra favori tatlı tarifleri arasına girecek mükemmel bir tatlı tarifi. Yumuşacık lezzeti ile büyük küçük tadan herkesin beğenisini kazanacak tatlının yapımı da oldukça kolay olduğu için misafirleriniz ya da çay saatleriniz için kolaylıkla hazırlayarak misafirlerinizi bu mükemmel lezzet ile tanışmasını sağlayabilirsiniz.

Selanik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 su bardağı tereyağı
  • 3,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Muhallebisi İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 4 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 tane vanilya

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Selanik Tatlısı Hazırlanışı

Selanik tatlısı için öncelikle muhallebisini hazırlayın. Muhallebi için ufak bir tencereye toz şeker, süt ve nişastayı ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebinin üzerinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırın. Çukur bir kabın içine pudra şekeri, un ve kabartma tozunu koyup ortasını açın.

Selanik Tatlısı

Tereyağını ufak bir tavanın içinde eritin. Eriyen yağı unun ortasına boşaltın. Malzemeleri karıştırın. Homojen bir şekilde yoğurulan hamuru fırın kabını yağlayarak fırın kabına boşaltın. Eliniz ile hamuru tepsiye yayın. Tepsiyi 180 derecelik fırına atarak üzeri kızarıncaya kadar bekletin.

Önceden hazırladığınız ve soğumaya bıraktığınız muhallebinin içine 4 yumurta ve vanilyayı ekleyip mikser ile 10 dakika kadar çırpın. Üzeri hafif pembeleşen hamuru fırından çıkartıp hazırladığınız muhallebiyi üzerine dökün. Tepsiyi tekrar fırına sürerek muhallebi kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlı pişince fırını kapatın ve tatlıyı fırında 15 dakika kadar beklettikten sonra fırından alın. Selanik tatlısının şerbeti için 3,5 su bardağı su ve 3,5 su bardağı toz şekeri uygun bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şeker iyice eridikten sonra ocağa alarak 15 dakika kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce limon suyunu ilave edin. Hazır hale gelen şerbeti soğuması için bir kenara alın. Pişen tatlıyı baklava dilimi olacak şekilde dilimleyin. Ilıyan şerbeti dilimlediğiniz tatlının üzerine bir kepçe yardımı ile dökün. Tatlı şerbetini güzelce çektikten sonra dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:16:28

Selanik Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Selanik Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018