tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Şarlot Tatlısı

Şarlot tatlısı, oldukça hafif ve pratik bir tatlıdır. Malzemeleri genellikle krem şanti, pötibör bisküvi ve çikolata sosu olmasına rağmen, sizler bu malzemelere yakışan ilaveler yaparak tatlınızı zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz krem şantiyi kakaolu kullanabilir, bizim yaptığımız gibi içine ceviz, damla çikolata, badem kırığı gibi ilaveler yapabilirsiniz. Bu sayede zengin bir şarlot tatlısı yaratabilirsiniz. Bu tatlı şerbetli tatlılara güzel bir alternatif olacaktır. Dilerseniz bu lezzetli tatlıyı hazırlamaya başlayalım.

Şarlot tatlısı malzemeleri

  • 1 paket bebe bisküvisi ( 250 gram )
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı krem şanti için soğuk süt
  • 2 adet muz
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Çikolata sosu malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 su bardağı süt

Şarlot tatlısı yapımı

Önce geniş bir kasenin içinde soğuk süt ve krem şantiyi çırpın. Krem şanti kıvamını bulunca içinde bebe bisküvilerini ikiye bölerek atın. Bunu iyice karıştırın. Bu arada muzları soyarak dilimleyin. İçinden birkaç dilim muzu ayırarak kalanları krem şantili karışıma koyun.

Şarlot Tatlısı

İçine dövülmüş cevizleri ve damla çikolataları atın. Karışım yumuşak kıvamlı olduysa, içine biraz daha bisküvi ilave edebilirsiniz. Çünkü biraz sert olması gerekir. Bunları karıştırın ve kenarda bekletin.

Şimdi tatlıyı içine koyacağınız bir kase ya da derin bir kabın içine streç film kaplayın. Ayırmış olduğunuz muz dilimlerini kabın dibine dekoratif olarak yerleştirin. Tatlınızı daha sonra bu kalıptan çıkaracağınız için aynı süsleme yapar gibi düzenlemeniz gerekir. Bunların üzerine hazırlamış olduğunuz krem şantili karışımı düzgün şekilde dökün. Bunu bir kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin. Düzgün bir yüzey elde ettiğinizde, üzerini streçle kapatarak en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.

Tatlımızın önemli bir detayı olan çikolata sosumuzu hazırlamamız gerekir. Sos malzemelerinin hepsini bir tencerenin içinde karıştırın. Bunu orta ateşe koyarak, sürekli şekilde karıştırıp pişirin. Daha sonra soğumasına yardımcı olmak ve üzerinin kabuk tutmasına engel olmak için sürekli karıştırarak kenara alın. Buzdolabında soğuyan şarlot tatlısını dışarıya alın. Bunu güzel bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerindeki streç filmi de alın. Hazırladığınız ve soğuyan çikolata sosunu bunun üzerine dökün. Şarlot tatlınınız artık servise hazır. Dilimleyerek ikramda bulunacağınız tabaklara alabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:11:34

Şarlot Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Şarlot Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018