tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Midye Tatlısı

Midye Tatlısı, bayramlarda sık yapılan midye tatlısını canınız istediği zaman kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru açılarak hazırlanılan bir tatlı olduğu için hamur açmayı da bilmek gerekir. Eğer hamur açma konusunda hiçbir şüpheniz yok ise midye tatlısını da kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. 

Midye Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin Grekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı oda ısısında yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yumurta
  • 3 su bardağı dolusu un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı nişasta

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bolca ceviz

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 5 damla limon suyu
  • 1 çimdik tuz

Midye Tatlısı Hazırlanışı

Midye tatlısını için öncelikle hamur malzemelerinden sıvı olan harçları bir karıştırma kabına alıp parmak uçlarımız ile karıştıralım. Homojen kıvama getirdiğimiz harcın üzerine nişasta, kabartma tozu ve unu ilave edip hamuru yoğurma işlemine geçelim. Kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurduğumuz hamuru sekiz eşit parçaya bölelim ve bezeleyelim.

Bezeleri tezgâhın üzerine alalım ve üzerlerine nemli bir bez örtüp dinlendirmeye bırakalım. 15 dakika hamuru dinlendirmek için yeterli olacaktır. Hamuru verilen süre içerisinde dinlendikten sonra nişasta serpiştirip tezgahın üzerine bir tane beze alalım ve merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açalım.

Midye Tatlısı

Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde açalım ve hepsini üst üste yerleştirelim. Bu aşamada hamurun en üstte bulunan bezesine nişasta serpiştirmeyelim ve hamuru büyütebildiğimiz kadar büyütelim.

Hamuru büyükten sonra bir kenarından tutup rulo şeklinde saralım. Sardığımız rulolardan bir parmak kalınlığında dilimler keselim ve kestiğimiz bir dilim kestiğimiz dilimi merdaneyle su bardağı ağzı büyüklüğünde açalım. Diğer ruloları da aynı şekilde açtıktan sonra orta kısımlarına ceviz ilavesi yapıp ikiye katlayalım. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizelim. Bütün tatlıları dizdikten sonra üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirelim ve 200 derecelik fırına pişmeye gönderelim.

Tatlı fırında pişerken biz de şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbeti hazırlamak için bir tencere alalım ve içerisine toz şekerle birlikte suyu ilave edip ocağın üzerine yerleştirelim. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve bir dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tatlı kızarana dek şerbeti soğumaya bırakalım. Kızarmış olan tatlıyı fırından alalım ve tatlı ılık hale geldiğinde üzerine soğuk şerbeti boca edelim. Tatlı tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatalım ve tatlının şerbetini daha hızlı çekmesini sağlayalım. Midye tatlısını 4 saat kadar dinlendirelim ve dinlendirdikten sonra servis tabaklarına alıp sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:24:57

Midye Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Midye Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018