tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Mayasız Lokma Tatlısı

Mayasız lokma tatlısı zamanı kısıtlı özellikle çalışan bayanların veya acil misafirlere tatlı yapması gerekenler için kolay, pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Türk geleneklerinde önemli bir yeri olan lokma tatlısı, Osmanlı dönemine kadar giden çok eski ve geleneksel bir tatlıdır. Mayasız lokma tatlısı şerbetli tatlılar arasında çok daha kolay ve en ekonomik olanıdır. Şerbetli tatlıların içersin de en çok sevilen tatlılar arasındadır. Bazı bölgelerde şerbetsiz olarak ta yenilmektedir. Küre şeklinde hazırlanan türüne saray lokması veya İzmir lokması da denilmektedir.

Mayasız lokma tatlısı için gerekli malzemeler;
  • Bir yumurta
  • Bir çay bardağı yoğurt
  • Bir çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Bir dilim limon
Mayasız lokma tatlısı hazırlanışı; öncelikle şerbet için gerekli malzemeleri bir tencere içine ilave ettikten sonra karıştırın ve orta ateşte ocağın üzerinde kaynatın.
Mayasız Lokma Tatlısı

Kaynadıktan sonra bir taşım daha kaynatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Diğer taraftan ununuzu elekten geçirdikten sonra geniş tabanlı bir kaba alın. Elediğiniz ununun ortasını açın ve diğer lokma malzemelerini ekleyip hamuru yoğurun. Biraz akıcı ve yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurmanız gerekiyor. Daha sonra derin bir kızartma yapacağınız tencerede yağı kızdırın. Hamurların yağ çekmemesi için yağın bol olmasına ve lokmaların her yerine yağın değmesine dikkat edin. Kızgın yağa bir kaşık yardımı ile minik minik hamurları koyun. Hamurların her tarafını eşit miktarda güzelce kızartın. Kızartma sırasında hamurlara yağın değmediği kısımları bir kaşık yardımı ile çevirerek kızartabilirsiniz. Kızaran hamurları havlu kağıt serilmiş bir kaba alın. Böylelikle fazla yağlarını almış oluyoruz. Hamurlar ılıyınca soğumuş şerbete atıp yaklaşık bir dakika bekletip servis tabağına alıp, üzerlerine tarçın veya Hindistan cevizi serpildikten sonra servis yapabilirsiniz. Yumuşak ve puf puf sevenler için çok kolay ve pratik bir tatlıdır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:15:46

Mayasız Lokma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mayasız Lokma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018