tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Mavi Haşhaşlı Tatlı

Mavi Haşhaşlı Tatlı, İrmik ile mavi haşhaşın bir arada bütünlük oluşturduğu çok basit ve pratik olan yöresel bir tatlı türüdür. Daha çok ege mutfağından bizim mutfaklarımıza kadar ulaşan bu lezzete sizde bayılacaksınız. 

Mavi Haşhaşlı Tatlı Malzemeler:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mavi haşhaş 
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket karbonat
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 su bardağı un
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Üzeri İçin:
  • 2 paket krem şanti
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı iri iri doğranmış ceviz kırığı
Mavi Haşhaşlı Tatlı Hazırlanışı:

Öncelikle yumurtaları dolapta ise dışarı çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Böylelikle yumurtalar daha iyi köpürür ve kek daha iyi kabarır. Yumurtaları ve toz şekeri genişçe bir kaba alıp iyice köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine sıvı yağı, irmiği, haşhaşı koyup iyice mikserde çırpıyoruz. Daha sonra unu, kabartma tozunu, karbonatı ve şekerli vanilyayı ayrı bir kaba koyup harmanladıktan sonra geniş bir süzgeç yardımı ile eleyerek kek karışımının içine döküyoruz.
Mavi Haşhaşlı Tatlı

Daha sonra mikserde iyice çırpıp keki kıvama getiriyoruz. Kıvama gelen keki bir kek kalıbını yada borcamı yağlayıp unladıktan sonra döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişiriyoruz. Kekin üzeri kızarmaya başlayınca bir çubukla kekin birkaç yerinden delik açarak hamur kalıp kalmadığına bakın. Kek pişene kadar şerbetini hazırlıyoruz. 

Şerbetini Hazırlamak için, su ile toz şekerini geniş bir tencereye alarak kaynaması için ocağın üzerine alıyoruz. Kaynayan şerbetin kıvamını anlamak için baş parmağımızın üzerine damlatıyoruz. Kaygan ve parmağımızın üzerinde durabiliyorsa şerbetimiz olmuş demektir. Ocağın altını kapatmadan birkaç dakika önce limon damlatıyoruz. Daha sonra şerbet ve tatlı ılık iken şerbeti kekin her tarafına eşit şekilde gelecek biçimde dökün. Şerbetini çekip soğuduktan sonra sütle krem şanti'yi bir kaba boşaltın ve mikserin önce düşük sonra yüksek ayarında iyice çırpın. Daha sonra tatlının üzerine sürün. Daha sonra ceviz serpip buzdolabında bir saat dinlendirin. Daha sonra dilimlere ayırarak şık servis tabaklarında servis edin .

Şimdiden Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:47:19

Mavi Haşhaşlı Tatlı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mavi Haşhaşlı Tatlı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018