tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Magnolia Tatlısı

Magnolia tatlısı New York'ta bulunan dillere destan Magnolia Bakery adlı bir pastanenin, ünü anakara sınırlarını aşmış olan bir tatlısıdır. Orjinalin de muzlu yapılan bir çeşit, hatta basit, bir puding olmakla beraber çilekle de oldukça yakışır. Tatlının şöhreti ülke sınırlarını aşarken adı da pastahanenin adı ile özdeşleşmiş. Her ne kadar çok leziz bir tatlı olsa da bunca şöhreti le tezat oluşturacak denli basit bir yapımı vardır. Çok yorulmadan misafirlerine veya ailesine hoş sürprizler yapmak isteyen hanımların denemek isteyeceği tarifi anlatmaya koyulalım...

Magnolia Tatlısı Malzemeleri 4 - 6 kişilik

  • 5 su bardağı (1 litre süt)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır ya da buğday nişastası fark etmez)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker (Şeker miktarı ile ne kadar tatlı sevdiğinize göre çeyrek ile 1 arasında oynayabilirsiniz. Yalnız daha fazlası yakıcı oluyor.)
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket (200ml) süt kreması
  • 1 paket bebe bisküvisi (yulaflı bisküvi veya petit beurre bisküvi de kullanılabilir)
  • 2 adet muz veya 15 - 20 tane temizlenmiş ve dilimlenmiş çilek

Magnolia Tatlısının Yapılışı

Un, yumurta sarısı, nişasta ve sütü derin bir pişirme kabına alıp iyice çırpalım.

Magnolia Tatlısı

. Ocağı orta ateşe getirip sürekli karıştırarak puding kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Koyulaşan pudingi soğumaya alırken bisküvilerimizi parçalayıcıdan geçirip sudan geçirdiğimiz servis kaplarımızın dibine 2'şer kaşık koyup kaşıkla sıkıştıralım. Bu bisküvi tabakasının kenarlarına, kaselerin iç yüzeylerinde dik duracak şekilde isteğimize göre muz veya çilek dilimlerimizi sıkıştıralım.

Puding ılık hale geldiğinde krema ve vanilyayı ekleyip biraz da bu şekilde çırpalım. Bu karışımdan kaselerin içindeki meyva dilimlerinin ortasına dökün. Daha sonra bisküvi, meyve dilimleri ve pudingi sırasıyla servis kaselerimiz dolana kadar koyalım. En üstü puding ile kapattıktan sonra bisküvi kırıntısı ve meyve dilimleri ile süsleyelim ve buzdolabına alalım. Buzdolabında 2-3 saat bekleyen Magnolia Tatlımız servise hazır olacaktır.

Bu tarifi çok ezik veya sulu olmayan  dilediğiniz başka meyveler ile de çeşitlendirebilirsiniz...

Dikkat:  Çilek veya başka meyve kullanacak olursanız bu meyvelerin tadına bakarak, ne kadar tatlı olduğuna bağlı olarak da şeker miktarını dengelemeniz gerekebilir.

Afiyet Olsun

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:20:30

Magnolia Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Magnolia Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018