tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı, davet sofraları için hazırlanabilecek en güzel tatlı çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle sütlü bir tatlı olduğu için oldukça hafiftir ve faydalıdır. Aynı zamanda beş çaylarınızın yanına güzel bir tatlı hazırlamak istediğinizde istediğinizi karşılayacak niteliktedir.

Lokum Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Ara İçin

  • 1 paket vanilyalı krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz içi

Lokum Tatlısı Hazırlanışı

Lokum tatlısını hazırlamak için orta büyüklükte bir pişirme tenceresi alalım ve içerisine margarini ilave edip eritelim. Margarin eriyince üzerine unu boşlatalım ve hafifçe kavuralım. Unun renginin helva gibi çok fazla kırmızı olmaması gerekiyor. Kavrulmuş olan unun üzerine bir litre sütü boca edelim ve çırpıcıyla karıştıralım. Unla sütü güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra harcın içerisine nişastayı, vanilyayı ve toz şekeri ilave edip tel çırpıcıyla karıştıralım.

Bütün malzemeleri tencereye aldıktan sonra karışımı kısık ateşin üzerinde muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Bu aşamada muhallebinin sürekli karıştırılması önemlidir. Yoksa pütür pütür olabilir. Pişmiş olan tatlımızı tezgahın üzerine alalım ve mikserle bir dakika boyunca çırpalım.

Akabinde fırın tepsimizin üzerine bir yağlı kağıt serelim ve kağıdın üzerine bir su bardağı Hindistan cevizi yayalım.

Lokum Tatlısı

Kağıdın her tarafını Hindistan cevizi ile buladıktan sonra hazırladığımız muhallebiyi kepçeyle Hindistan cevizin üzerine dökelim. Muhallebiyi dökerken bir kepçeden yardım alabilirsiniz. Böylelikle tatlıyı tepsiye dökerken Hindistan cevizini da dağıtmamış olursunuz.

Tatlıyı tepsiye döktükten sonra serin bir ortama kaldıralım ve soğumasını bekleyelim. Bu aşamada tatlının krem şantini hazırlayabilirsiniz. Krem şanti için bir su bardağı sütü bir çırpma kabının içerisine boşlatalım ve üzerine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpalım. Çırptığımız krem şantiyi buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bekletelim. Sürenin ardından krem şantiyi soğumuş olan muhallebinin üzerine döküp spatulayla gezdirelim. Krem şantinin üzerine de bir su bardağı dövülmüş cevizi serpiştirelim ve tatlıyı katlama aşamasına geçelim.

Tatlıyı katlarken yağlı kağıdın geniş olan yerinden tutup tatlıyı rulo olacak şekilde saralım. Bu işlemi iki kere uyguladıktan sonra tatlıyı rulo şeklinde keselim ve servis tabaklarına kestiğimiz lokumları ilave edip sunum yapalım. Diğer kalan muhallebiyi de aynı şekilde iki kere takla attırıp saralım ve işlem bittikten sonra Hindistan cevizine bulayıp servis yapalım. Afiyet olsun

Dip Not; Eğer evinizde yağlı kâğıt yoks lokumu Hindistan cevizi serpiştirip fırın tepsisinin üzerine dökebilir ve güzel bir şekilde soğuduktan sonra sarabilirsiniz. Yağlı kâğıdın buradaki görevi tatlının dağılmadan iyi bir şekilde sarılmasına yardımcı olmasıdır

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:26:04

Lokum Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Lokum Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018