tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kraliçe Tatlısı

Kraliçe tatlısı, Balkan ülkelerinin çok tanınan trileçe tatlısıdır. Bu tatlının lezzetini bilenler fırsat buldukça bunu yaparlar. Bizlerde sizin için tatlının tarifini hazırladık. Bu tatlının en önemli özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının hazırlanmasında kullanılan ölçüler ve sunum şekilleri ülkeler arasında bile farklılık göstermektedir. Fakat üzerinin karamelle kaplanması her yerde aynı şekilde yapılır. Biz tarifi hazırlarken karameli tatlı dilimlerinin üzerine gezdirdik. Bu şekilde tatlı biraz daha hafif tüketilebiliyor. Tercihi kendinizde yapabilirsiniz. Ayrıca tatlının yapımında süt reçeli kullanmayı tercih ettik. Bunun yerine toz şekerde kullanılabilir. Dilerseniz kraliçe tatlısını hep beraber hazırlayalım.

Kraliçe tatlısı için gerekli malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Sos malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt reçeli ya da 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml süt kreması

Süsleme için

  • Hindistan cevizi
  • Karamel

Kraliçe tatlısı yapımı

Uygun bir kasenin içinde yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın.

Kraliçe Tatlısı

Önce yumurta aklarını mikserle içine bir fiske tuz atarak iyice çırpın. Yumurta akları iyice köpürdükten sonra, içine toz şekeri iki partide ilave ederek, çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta sarılarını malzemenin içine teker teker ilave ederek, çırpma işlemini sürdürün. Bunun içine kabartma tozunu, vanilyayı ve elenmiş unu ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Tatlının malzemesini içini yağlayıp unladığınız uygun bir fırın tepsisine dökün. Fırınınız kızınca tepsiyi fırına verin. Bu karışım aynı pandispanya gibi pişecek. Fırından çıkardıktan sonra, keki ters çevirin. Biraz ılınmasını bekleyerek, çatal kullanarak alt ve üst her tarafını delin. Başka bir yerde 3 su bardağı sıcak sütün içine süt reçelini ya da toz şekeri ilave edin. Karışım pütürlü olursa, blender kullanabilirsiniz. İçine krema ilave ederek, iyice karıştırın. Pandispanya keki ters halde, bunu pişirdiğiniz tepsinin içine koyun. Hazırlamış olduğunuz sosu kekin üzerine gezdirin. Kekin sosu iyice çekmesi gerekiyor. Özellikle kek ters haldeyken sosu döküyoruz. Üzerine çatalla açtığımız deliklerde sosu çekmesine yardımcı oluyor. Kraliçe tatlısının üzerine hindistan cevizi ve karamel koyarak servise hazır hale getirebiliriz. Servis tabaklarına aldığınız tatlı dilimlerini sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:25:49

Kraliçe Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kraliçe Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018