tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kraliçe Tatlısı

Kraliçe tatlısı, Balkan ülkelerinin çok tanınan trileçe tatlısıdır. Bu tatlının lezzetini bilenler fırsat buldukça bunu yaparlar. Bizlerde sizin için tatlının tarifini hazırladık. Bu tatlının en önemli özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının hazırlanmasında kullanılan ölçüler ve sunum şekilleri ülkeler arasında bile farklılık göstermektedir. Fakat üzerinin karamelle kaplanması her yerde aynı şekilde yapılır. Biz tarifi hazırlarken karameli tatlı dilimlerinin üzerine gezdirdik. Bu şekilde tatlı biraz daha hafif tüketilebiliyor. Tercihi kendinizde yapabilirsiniz. Ayrıca tatlının yapımında süt reçeli kullanmayı tercih ettik. Bunun yerine toz şekerde kullanılabilir. Dilerseniz kraliçe tatlısını hep beraber hazırlayalım.

Kraliçe tatlısı için gerekli malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Sos malzemeleri

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt reçeli ya da 1 su bardağı toz şeker
  • 200 ml süt kreması

Süsleme için

  • Hindistan cevizi
  • Karamel

Kraliçe tatlısı yapımı

Uygun bir kasenin içinde yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın.

Kraliçe Tatlısı

Önce yumurta aklarını mikserle içine bir fiske tuz atarak iyice çırpın. Yumurta akları iyice köpürdükten sonra, içine toz şekeri iki partide ilave ederek, çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurta sarılarını malzemenin içine teker teker ilave ederek, çırpma işlemini sürdürün. Bunun içine kabartma tozunu, vanilyayı ve elenmiş unu ilave ederek, karıştırmaya devam edin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Tatlının malzemesini içini yağlayıp unladığınız uygun bir fırın tepsisine dökün. Fırınınız kızınca tepsiyi fırına verin. Bu karışım aynı pandispanya gibi pişecek. Fırından çıkardıktan sonra, keki ters çevirin. Biraz ılınmasını bekleyerek, çatal kullanarak alt ve üst her tarafını delin. Başka bir yerde 3 su bardağı sıcak sütün içine süt reçelini ya da toz şekeri ilave edin. Karışım pütürlü olursa, blender kullanabilirsiniz. İçine krema ilave ederek, iyice karıştırın. Pandispanya keki ters halde, bunu pişirdiğiniz tepsinin içine koyun. Hazırlamış olduğunuz sosu kekin üzerine gezdirin. Kekin sosu iyice çekmesi gerekiyor. Özellikle kek ters haldeyken sosu döküyoruz. Üzerine çatalla açtığımız deliklerde sosu çekmesine yardımcı oluyor. Kraliçe tatlısının üzerine hindistan cevizi ve karamel koyarak servise hazır hale getirebiliriz. Servis tabaklarına aldığınız tatlı dilimlerini sevdiklerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:25:49

Kraliçe Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kraliçe Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018