tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kerhane Tatlısı

Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıklar göstermekte ise de neredeyse memleketimizin her yerinde halka tatlısı olarak bilinmektedir. Şimdi Kerhane tatlısının nasıl yapıldığına bakalım.

Kerhane Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 3 su bardağı su,
  • 100 gram tereyağı,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 3 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı irmik,
  • 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 tutam tuz.

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su,
  • 4-5 su bardağı şeker,
  • 1 yemek kaşığı limon suyu,
  • 2 su bardağı kızartma yağı.

Yapılışı

Evvela şerbetini hazırlamak gerekir.şerbeti İçin; ilkönce yeterli miktarda şeker ve su tencereye konur. Şeker, iyice eritilinceye kadar karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Sonra da şurubun kıvamına gelmesine yakın bir sürede limon suyu eklenir ve ocaktan alınır.

Daha sonra su ve tereyağı çelik tencereye alınır. Su, kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için iyice karıştırılır. Daha sonra, önceden elenmiş olan un, yavaş yavaş tencereye eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.

Kerhane Tatlısı

Akabinde yeterli miktarda tuz ve şeker eklenerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edilinceye kadar hafif ateşte ve yaklaşık 8-10 dakika kavurulur.

Kavurma işi bitince, tencere ocaktan alınır. Tahta kaşıkla sürekli yayılıp ve toplanıp; hamurun, kabuk bağlamadan soğuması sağlanır. Hamur ılımaya başlayınca, bu kez de yumurtalar birer birer kırılmaya başlanır. Daha sonra da irmik ve pirinç unu ya da tercihe göre nişasta eklenerek pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar tahta kaşıkla ya da mikserle yoğurulur.

Hamur, kendini toplayınca, tırtıllı başlık takılmış bir krema pompasına doldurulur ve 10-12 santimetre uzunluğundaki şeritler halinde sıkılarak parçalara bölünür ve uçları birleştirilir. Kesilen tatlılar, soğuk yağa atılır ve ocak çok kısık ateşte kalacak şekilde açılır. Bu arada tatlılar ve tava, arada sallanarak tatlılar kızartılır. Kızaran tatlılar bekletilmeden hemen soğuk şuruba atılır. 5-6 dakika şerbetini çeken tatlılar, servis tabağına alınır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri; her kızartmadan sonra, yağın düzenli olarak her seferinde bir süre soğutulmasıdır. Aksi takdirde tatlıların içi kızarmayabilir.

Afiyet olsun.  

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:02:47

Kerhane Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kerhane Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018