tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa tatlısı, çok eski bir tarihi olan ve Bursa’nın Kemalpaşa ilçesinde üretilmeye başlanan ve eski adının “Kirmasti “ olduğu meşhur bir tatlıdır. Üretilmeye başlandığı ilk dönemlerde küçük süthanelerde üretilirdir. Şu an Kemalpaşa’nın her yerinde ve tün lokantalarda bulmak mümkündür. Sadece bu yöreye ait olan Kemalpaşa tatlısı sadece Bursa ilimizde üretilmektedir. Başka bir yerde bulamayacağınız için Bursa’ya, özellikle de Kemalpaşa’ya gelip de bu tatlıyı yemeden gidenler hayatlarında bir daha karşılaşamayacakları bir lezzeti kaçırmış olurlar. Türkiye’de sadece Kemalpaşa’da üretilen Kemalpaşa tatlısı 15 civarı tesiste ve günde ortalama 1 milyon adet civarı üretimi yapılmaktadır. Ramazan aylarında üretim iki katına çıkmaktadır. Tatlının içerisinde Kemalpaşa peyniri bulunmaktadır. İçerisinde peynir olduğu için taze yenmelidir. Bu nedenle günlük üretilir. İlçe dışına çıkacaksa peynir oranı düşük yapılır veya kurutulmuş tatlı kullanılır. Bu nedenle ilçeden yenilen lezzeti ilçe dışındaki Kemalpaşa tatlıları vermemektedir.

Kemalpaşa Tatlısının Malzemeleri

Hamuru için:

  • 100 gram tereyağı
  • İki adet yumurta
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Bir çorba kaşığı Kemalpaşa’nın tuzsuz kelle peyniri (Şayet bunu bulamazsanız lor peyniri ile de yapabilirsiniz.)
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti için:

  • İki su bardağı su
  • İki su bardağı toz şeker
  • 8-10 damla limon

Kemalpaşa Tatlısının Tarifi

Kemalpaşa tatlısını yaparken ilk olarak hamurunu hazırlayalım.

Kemalpaşa Tatlısı

Yumurtayı, karbonatı, Kemalpaşa peynirini ve oda ısısında yumuşamış tereyağını bir çırpıcı ile karıştıralım. Unu bir elimizle yavaş yavaş ilave ederken diğer elimizle karıştırmaya devam edelim ve hafif sert bir hamur kıvamına gelene kadar un ilave edip karıştıralım. Hamurumuz yumuşak olmayan ve de çok sert olmayan bir kıvama geldikten sonra dinlenmeye alalım ve 30 dakika boyunca dinlendirelim.

Hamur dinlendikten sonra fırının ısısını 170 dereceye getirelim ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar şeklinde kopararak altı yağlanmış tepsiye dizelim. Fırının ısısı 170 dereceye çıkınca tepsiyi fırına verelim ve hafif kızarana kadar pişirelim. Tatlının hamuru kurabiye gibi piştikten sonra şerbetini hazırlamaya geçelim.

İki su bardağı su, iki su bardağı şeker ve limonu bir tencereye koyalım ve ocağın altını açalım ve karışımı iyice karıştırarak kaynatalım. Şerbetimiz kaynamaya başladıktan beş dakika sonra Kemalpaşa tatlılarımızı şerbetin içerisine atalım ve 15 dakika kadar kaynatalım. Kemalpaşa tatlıları iyice şerbetini çekip parlak bir görünüm aldıktan sonra şerbetten çıkaralım ve servis tabağına koyalım. Kemalpaşa tatlısını ilk yapıldığı anda az soğutup yediğiniz taktirde böyle lezzet olma diye hayranlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:58:27

Kemalpaşa Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kemalpaşa Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018