tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kalburabastı Tatlısı

Kalburabastı tatlısı hem yapımı kolay hem de gerçekten lezzetli bir tatlıdır. Fakat kalburabastı tatlısı yaparken malzemeleri iyi ayarlamak gerekiyor. Tariften biraz eksik veya fazlasını kullandığınız taktirde istediğiniz sonucu alamazsınız. Özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarımızı süsleyen bu tatlı çeşidi dini bayramlarda misafirlerimize ikram etmek için yapabileceğimiz basit ama bir o kadar da lezzetli bir tatlı çeşididir. Her tatlının ve yemeğin bilinmesi gereken püf noktaları olduğu gibi bu tatlının da bilinmesi gereken yönleri vardır. Şimdi kalburabastı tatlısının tarifine geçelim.

Kalburabastı Tatlısının Püf Noktaları

  • Bu tatlıyı yaparken en fazla dikkat etmeniz gereken un miktarının ayarlanmasıdır. Yoğurduğunuz hamur elinize yapışmayacak orta sertlikte bir kıvamda olmalıdır.
  • Hamur kıvama gelene kadar yoğurulduktan sonra mutlaka 30 dakika kadar dinlendirmeniz gerekmektedir.
  • Hamuru fırından çıkardığınızda soğumasını beklemeden, ilk sıcağı çıkar çıkmaz yani 3-4 dakika sonra şerbeti üzerine dökün.

Kalburabastı Tatlısının Malzemeleri

  • Bir paket margarin
  • Bir paket karbonat
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • İki çorba kaşığı irmik
  • Bir çay bardağı oda sıcaklığında bekletilmiş yoğurt
  • İki çorba kaşığı fındık
  • Aldığı kadar un

Şerbet için malzemeler:

  • Üç su bardağı su
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon

Kalburabastı Tatlısının Tarifi

Kalburabastı tatlımızı yaparken ilk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Üç su bardağı şeker ile üç su bardağı suyu karıştırın ve içerisine çeyrek limonun suyunu sıkın. Bu karışımı bir tencere içerisine aktararak ocağa koyun ve kaynatın.

Kalburabastı Tatlısı

. Şekerin erimesi için kaynatma esnasında bir tahta kaşıkla karıştırın. Hafif kaynama noktasına geldikten sonra 5 dakika kaynatın ve ocağın altını söndürerek tencereyi indirin ve hazırladığınız şerbeti soğuması için serin bir yere bırakın.

Şerbetinizi soğumaya bırakınca siz hamurunuzu yapmaya başlayın. İçi derin olan bir kap içerisine oda sıcaklığındaki yoğurdu, zeytinyağını ve erittiğiniz tereyağını koyun ve mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından karbonatı ilave edin ve karbonatın üzerine limonu sıkın. Karbonat limanla birleşince tepkime verecek ve fokurdayacaktır. Ardından irmiği, toz fındığı ve unu yavaşça karıştırarak ilave edin ve 20 dakika boyunca yoğurun.

Kalburabastı tatlısının hamuru hazır hale geldikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparın ve evinizde kalbur varsa kalburun üzerine basın. Kalburunuz yoksa rendenin büyük tırtıklı olan kısmına basabilirsiniz. Kalbura bastığınız hamuru yavaşça elinizle kazıyarak alın fakat alırken kalbur izlerini bozmamaya dikkat edin. Her parçayı önceden yağladığınız tepsinin içerisine aralıklarla dizin ve fırının derecesini 180 dereceye ayarlayarak ısının yükselmesini bekleyin. Isı 180 dereceye vardığında tepsiyi fırına sürün ve fırının kapağını kapatın. Tepsiye yerleştirdiğiniz kalburabastı tatlınızın üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Dikkat edin hafif kızardıktan sonra hemen tepsiyi çıkarmalısınız. Çünkü hafif pembeleştikten sonra birden yanmaya başlar. Aradaki mesafe çok kısadır. Pişen tatlınızı fırından çıkardıktan ve 3-4 dakika geçip ilk sıcağını attıktan sonra şerbetini dökün ve soğumaya bırakın. Tatlınız şerbetini tamamen çektikten sonra servis edebilirsiniz. Servis ederceğiniz sırada üzerine kaymak koyabilirsiniz. Kaymak değişik ve güzel bir tat verecektir.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:03:27

Kalburabastı Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kalburabastı Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018