tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kalbur Tatlısı

Kalbur Tatlısı, kimileri tarafından Kalburabastı Tatlısı olarak anılmaktadır. Şeklini hamur hazırlandıktan sonra rende ile bastırılarak almaktadır. Kalbur tatlısının hamurunu hazırlarken dikkat edilmesi gerekenlerden biri hamurun ele yapışmayacak orta sertlikte olarak yoğrulmasıdır. Tatlı hamur çeşitlerini hazırlarken istenilen sonuca ulaşmak için mutlaka hamuru hazırlayıp yarım saat kadar dinlendirmemiz gerekmektedir. Şerbetli olarak hazırlanan bu tatlı çeşidinde hamurun ilk sıcaklığı çıktıktan hemen sonrasında şerbeti soğuk olarak dökmemiz gerektiğini bilmeliyiz.

Kalbur tatlısını yapmak oldukça kolay ve malzemeleri de kolay temin edilebilecek niteliktedir.

Kalbur Tatlısı Malzemeleri(1 tepsi İçin)

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket margarin
  • 2 yemek kaşığı toz fındık
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket karbonat
  • Yarım limon
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • Birkaç limon suyu

Kalbur Tatlısı Yapılışı

Şerbetli tatlılarda mutlaka şerbeti önceden kaynatarak soğumaya bırakmalısınız. Hamurun şerbeti iyice çekmesi için mutlaka dikkat etmelisiniz.

Kalbur Tatlısı

Derin bir tencereye su ve şekeri ekleyerek kaynatmak için karıştıralım. İlk köpükler çıkmaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkarak kaynamasını sağlayalım. Kaynayan şerbeti soğuması için bir kenara alalım.

Diğer bir tarafta derin bir karıştırma kabında yoğurt, zeytinyağı, erittiğimiz tereyağı ve margarini koyarak mikser yardımıyla yüksek ayarda çırpalım. Karışıma en son karbonat ve limonu da sıkarak karıştırmaya devam edelim. Burada limon ve karbonat birleşince fokurdama sesi çıkacaktır. Karışıma elekten geçirilen irmik, un ve toz fındığı da ilave ederek yaklaşık 15 dakika kadar hamuru yoğurmaya devam edelim. Tatlı hamurlarında sert ve vurarak yoğurma işlemi yapılması doğru değildir. Orta sertlikte kıvamı tutan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve evinizde varsa kalbura basarak şekillendirelim. Buradaki şekil için kalbur ve süzgeç bulunmuyorsa süzgeç yardımıyla da bu işlemi yapabilirsiniz. Kalbur ya da rendenin büyük tarafına bastırarak şekillendirdiğimiz hamurların tırtıklarını bozmadan önceden her yeri yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hamurların üzerleri kızarana kadar pişirelim. İlk sıcaklıkları çıkan hamurlarımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim ve iyice tatlının içine çekmesini bekledikten sonra servis edebiliriz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:04:12

Kalbur Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kalbur Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018