tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Jöleli İrmik Tatlısı

Jöleli İrmik tatlısı, klasik tatlı malzemeleriyle yapılan fakat klasik tatlılardan çok farklı lezzet ve görünüme sahip olan değişik bir tatlı türüdür. Sizde değişikliklerden hoşlanıyorsanız ve klasik malzemeler olsun ekstra malzeme almayım ama her zamanki tatlıların dışında bir tatlı yapık çocuklarımı sevindireyim diye düşünüyorsanız aşağıda tarifini vereceğim jöleli irmik tatlısı tam sizin aradığınız bir tatlı türüdür. Üstelik jöleli irmik tatlısında istediğiniz meyveyi kullanarak meyve tadını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Jöle sevmiyorsanız veya değişiklik olsun istiyorsanız meyve ve suyu ile pelte yapıp onu da kullanabilirsiniz. Lezzeti kendi damak tadınıza göre dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Jöleli İrmik Tatlısı Malzemeleri

  • Bir kilo süt
  • 10 yemek kaşığı irmik (Kaşığı tepeleme doldurmayın normal şekilde doldurun. Tepeleme doldurursanız irmik fazla geleceğinden sert olur)
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir adet portakal kabuğunun rendelenmiş hali
  • Bir adet büyük şeftali
  • Bir paket limonlu jöle (Limonlu olması şart değildir. İstediğiniz meyveli jöle kullanabilirsiniz. Fakat bu tarife şeftalinin yanında limon çok yakışıyor ve güzel bir aroma oluşturuyor. Limonlu jöle bulmak çok zordur. Fakat bulabilirseniz limonlu jöle kullanırsanız güzel olacaktır.

Jöleli İrmik Tatlısının Tarifi

Sütü bir tencereye koyarak içerisine şekeri ekledikten sonra orta ısıdaki ocakta kaynatın.

Jöleli İrmik Tatlısı

. Süt kaynadıktan sonra rendelenmiş portakal kabuğunu ve irmiği ilave edin. Hafif kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Karışımınız boza kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin ve boza kıvamı alınca ateşten alın. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın.

Kullanacağınız kalıbın içerisine yağlı kalıp döşedikten sonra karışımınızı kalıbın içerisine dökün. Yağlı kâğıt sermeniz kekinizi kalıptan çıkarmanız açısından faydalı olacaktır. Şayet borcam kullanmayı tercih ediyorsanız borcamı hafif ıslatın ve suyunu süzdükten sonra muhallebiyi borcama dökün.

Jöleli irmik tatlısının bu şekilde hazırladığınız muhallebisini buzdolabına koyarak bir müddet soğumasını bekleyin. Bu sırada şeftaliyi ince ince dilimleyin ve jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiniz soğuduktan sonra şeftalileri üzerine dizin ve jölenin yarısını üzerine gezdirin. Jöleyi ekledikten sonra buzdolabın buzluğuna koyarak jölenin hafif donmasını sağlayın. Jölenin üzeri donduktan sonra buzdolaptan çıkarın ve geri kalan jöleyi ilave edin. Jöleyi iki defada koymamızın nedeni, tek seferde koyarsanız meyveler jöle içerisinde yüzer ve hoş görüntü oluşmaz. Jöleniz donduktan sonra jöleli irmik tatlınız servis edilmeye hazırdır.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:00:49

Jöleli İrmik Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Jöleli İrmik Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018