tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hayrabolu Tatlısı

Hayrabolu tatlısı, daha çok kemalpaşa tatlısına benzerlik gösterir. Bu nedenle tarifleri birbirine çok benzer. Bu tatlının hazırlanmasında kullanılan peynirin taze ve tuzsuz olması gerekir. Genellikle Hayrabolu yöresinde bu tatlı tüketilirken üzerine tahin dökülmektedir. Dilerseniz sizde bu şekilde tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca dondurma, kaymak, pekmez, hindistan cevizi, ceviz, fıstık, fındık gibi malzemelerde kullanılabilir. Bu arada hamuru lezzetlendirsin diye limon kabuğu ve vanilya gibi malzemeler kullanırsanız, tatlının kendisine has lezzetini bozarsınız. Birde hamuru hazırlarken toz şeker özellikle kullanmıyoruz. Tatlı lezzetini şerbetten alıyor. Fakat şerbeti tatlının üzerine dökerek değil, içinde kaynatarak çektireceğiz. Aksi halde tatlının içi kuru kalıyor. Fakat şerbeti koyulaştırmadan tatlıları içine atarak kaynatmanız gerekir. Bunların dışında tatlıyı hazırlarken, sizlere bir püf noktası daha verelim. Hamurun sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Mümkün olduğu kadar yumuşak olsun ki, şerbeti içine tam olarak çeksin. Şimdi Hayrabolu tatlısını birlikte hazırlamaya başlayalım.

Hayrabolu tatlısı için gerekli malzemeler

  • 400 gram tuzsuz taze inek peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet malzemeleri

  • 3 su bardağı
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Hayrabolu tatlısı yapımı

Öncelikle taze inek peynirini rendeleyerek, uygun bir kabın içine koyun.

Hayrabolu Tatlısı

Bunun içine tuzu, irmiği ve yumurtaları karıştırın. En son olarak kabartma tozunu ve unu ilave ederek, dediğimiz gibi yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bunlara elinizle yuvarlak şekil verin. Hazırladıklarınızı fırın tepsisine dizerken, bir taraftan fırını 200 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Hamurun tamamını şekillendirdikten sonra, tepsiyi sıcak fırına atın. Üzerleri kızarıncaya kadar tatlıların pişmesi gerekir. Bir taraftan sizde şerbeti hazırlamaya başlayın. Malzemeleri tencereye alın ve ocağa yerleştirin. Tatlıları fırından alıp soğumasını bekleyin. Şerbet kaynadıktan sonra, soğumuş tatlıları içine atın. Arada karıştırarak, bunları yüksek ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra kevgirle aldığınız tatlıları uygun bir kabın içine alın. Soğuduktan sonra üzerine tahin, ceviz gibi süslemeler yaparak, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:10:50

Hayrabolu Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hayrabolu Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018