tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Halka Tatlısı

Halka tatlısı, sokaklarda ve hemen her tatlı satan dükkanın vitrininde gördüğümüz, Türkiye genelinde çok sevilen ve en bilinen tatlılar arasındadır. Halka tatlısı, bizim insanımızın damak tadına o kadar uygundur ki, Türkiye de yaşayan her bir insan bir defa olsun tatmıştır. Osmanlı mutfağında da oldukça önemli bir yere sahip olan bu nefis lezzette ve çıtır çıtır tatlıyı, sizlerde evinizde rahatlıkla hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin. 


Halka Tatlısı Malzemeler:
  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı buğday nişastası
  • 4 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı un
Kızartmak için:
  • sıvı yağ
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Yarım adet limonun suyu
Halka Tatlısı Hazırlanışı:

Halka tatlısını yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için derin bir tencerenin içine su ve şekeri koyup eritiyoruz. Daha sonra tencereyi ocağa alarak 10 dakika kaynatıyoruz. Sonra limonu ekleyip, bir on dakika da bu şekilde kaynatıyoruz. Halka tatlısının şerbetinin özelliği koyu kıvamlı olmasıdır. Şerbet hazır olduktan sonra, daha çabuk soğuması için balkon veya cam kenarına kaldırabilirsiniz.
Tatlının hamurunu yapmak için geniş bir tencereyi ocağa alıp margarini eritiyoruz.
Halka Tatlısı

Ardından suyu ilave edip, yavaş yavaş unu, şekeri ve tuzu ekleyip, mikserin yavaş ayarında karıştırıyoruz. Hamur bir kaç dakika  bu şekilde piştikten sonra, daha geniş ve yayvan bir kaba alarak, kaşık ile hamuru alt üst edip, daha hızlı soğumasını sağlıyoruz. Hamur yeteri kadar soğuduktan sonra, yumurtaları içine teker teker kırarak bir taraftan da mikser ile karıştırıyoruz. yumurtalarını aynı anda kırarsanız, kıvamını tutturmak biraz zor olabilir. Ardından irmiği ve nişastayı da ekleyip, bir miktar daha karıştırdıktan sonra halka tatlısının hamuru hazır hale gelecektir.
Kızartma tenceresine, hazırlayacağımız tatlıların üzerini aşacak kadar sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Hamuru sıkma torbasına doldurarak, kızgın yağın üzerine yuvarlak şekil vererek, sıkıyoruz. Tencerenin aldığı kadar hamur sıkıp, altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kızaran hamurları yağdan çıkardıktan sonra bir, iki dakika kağıt havluda bekletip, ardından soğuk şerbete atıyoruz. Diğer hamurları tekrardan kızartma tavasına atmadan önce yağı yeniden kızdırıyoruz. 
10 dakika soğuk şerbetin içinde beklettikten sonra tatlıları kevgir yardımı ile çıkartıp servis tabağına alıyoruz. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayarak, tatlımızı tamamlıyoruz. Halka tatlımızı diğer tatlılardan farklı olarak sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Not: Hamur sıkma pompası yoksa, tırtıl kurabiye şırıngası kullanabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:56:41

Halka Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Halka Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018