tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Gül Tatlısı

Gül tatlısı, bu tatlıyı bayramlarda yaptığınızda oldukça hora geçen ve beğenilen farklı bir tatlı olacaktır. Bu tatlının hazırlanışında katlama şekli ve hamuru farklı olduğundan, yerken daha gevrek ve lezzetli olduğunu fark edebilirsiniz. İsterseniz aynı hamurdan şekerpare ve kalbura bastı bile hazırlayabilirsiniz. Bu tatlılar içinde uygun bir hamurdur. Hamurun içinde toz şeker kullanılmamaktadır. Buna dikkat edin. Ayrıca tatlıyı şerbetledikten sonra ya da şerbetlemeden saklama kabının içine koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu sizin için büyük kolaylık olacaktır. Acil durumlarda tatlınızı hemen servise hazır hale getirebilirsiniz. Dilerseniz gül tatlısını hep birlikte hazırlamaya başlayalım.

Gül tatlısı için gerekli malzemeler 

  • 125 gram tereyağı ya da margarin ( Yarım paket )
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 fiske tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar elenmiş un
  • Hamurun içine ceviz ya da fındık

Şerbet malzemeleri

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Gül tatlısı yapımı

Tatlıyı hazırlamaya başlamadan önce şerbetini pişirerek soğumasını sağlayalım. Bu yüzden bir tencerenin içine malzemeleri koyarak, ocakta kaynatalım. Bunu kaynadıktan sonra yaklaşık 25 dakika daha kısık ateşte tutun. Daha sonra soğuması için kenara kaldırın.

Şimdi yoğurma kabının içine oda sıcaklığında olan tereyağını ya da margarini, zeytinyağını koyarak, mikser yardımıyla çırpın.

Gül Tatlısı

İçine sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Sonra irmik, kabartma tozu, tuz, vanilya ve en son olarak unu ilave ederek elinizle yoğurmaya başlayın. Unu yavaş ilave ederseniz, kulak memesi yumuşaklığında olan hamuru daha kolay elde edebilirsiniz. Hamurdan kopardığınız yaklaşık 2 tane ceviz büyüklüğündeki parçayı, bir poşetin arasına yerleştirin. Böyle yaparsanız hamurun kenarları kırılmadığından, daha kolay şekil alacaktır. Bunu fincan tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın. Kalıpla ya da tabağıyla hamurun üzerinden yuvarlak bir şekil hazırlayın. İsterseniz kenarı bıçakla kesebilirsiniz. Hamurun orta kısmına dokunmadan, kenarlarına 4 tane kesik atın.

Hamurun ortasına ceviz ya da fındık yerleştirin. Poşet sayesinde hamurun önce bir kenarını cevizin üzerine kapatın. Yalnız ceviz görünecek şekilde kapatmalısınız. Şimdi sırayla kalan kenarları sanki gül şekli gibi birbirinin üzerine kapatın. Hamurun kenarlarını hafif bastırın. Çünkü kabardığında, hamurun şekli bozulmasın. Bu arada fırın tepsisini hafifçe yağlayın ya da içine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamurları tepsiye aralıklı sıralayın. Bu arada fırınınızı 190 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Hamurların hepsi bitince, tepsiyi fırına koyun. Lezzetli bir gül tatlısı yemek istiyorsanız, hamurların iyi kızarmasına dikkat ediniz. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine, soğuk şerbeti dökün. Yaklaşık olarak 4-5 saat dinlendirdiğiniz gül tatlısını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Gevrek tadıyla herkesin beğenisini kazanacağı tatlınızı sevdikleriniz beğenecektir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:06:47

Gül Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gül Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018