tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Gramofon Tatlısı

Gramofon tatlısı, çok kısa bir sürede ve az zahmetle hazırlayabileceğiniz bir yiyenin bir daha isteyeceği muhteşem lezzette bir tatlı tarifidir. Alışıla gelmiş şerbetli tatlılardan farklı olarak üzerine sonradan ilave edilen sos değişik ve hoş bir tat almasını sağlamıştır. en özel konuklarınıza dahi hiç çekinmeden ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.


Gramofon tatlısı malzemeler
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 2 kase ince kıyılmış fındık içi
  • 1 çay fincanı Hindistan cevizi
Sosu için malzemeler
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için malzemeler
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Gramofon Tatlısı Hazırlanışı

Tatlımızı yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım. Geniş bir tencerede su ve şekeri eritip, ocağa alarak kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Ardından birkaç damla limon suyu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatarak, şerbeti soğumak üzere bir kenara kaldırıyoruz.

Öncelikle ince kıyılmış fındığı ve Hindistan cevizini bir kabın içinde karıştırıyoruz.
Gramofon Tatlısı

Baklavalık yufkadan bir tane alarak tezgahın üzerine yayıyoruz. Yufkanın içine her tarafına gelecek şekilde, fındıklı Hindistan cevizi karışımını döküyoruz. Daha sonra yufkayı uç kısmından iki elimizle tutarak, fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Fırın tepsisinin dibini yağladıktan sonra, sardığımız yufkayı tepsinin kenarına uzun bir şekilde koyuyoruz ve  diğer yufkalara da tepsiyi doldurana dek aynı işlemi uyguluyoruz. Biraz sıkıştırmanız da hiç bir sakınca yoktur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. diğer taraftan bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırarak iki çay bardağı toz şeker ile çırpıyoruz. Üzerine süt ile kabartma tozunu da ilave ederek bir miktar daha çırpıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı kızarmış olan tatlının üzerine eşit miktarda olacak şekilde kepçe yardımı ile dökerek tatlıyı yeniden fırına veriyoruz. Altın sarısı gibi oluncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 10.15 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz. Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ile kapatarak tatlının şerbetini daha iyi çekmesini sağlıyoruz. Bir kaç saat sonra tatlımızı dilediğiniz gibi süsleyerek, yada kaymak ve dondurma eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:03:06

Gramofon Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gramofon Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018