tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Gramofon Tatlısı

Gramofon tatlısı, çok kısa bir sürede ve az zahmetle hazırlayabileceğiniz bir yiyenin bir daha isteyeceği muhteşem lezzette bir tatlı tarifidir. Alışıla gelmiş şerbetli tatlılardan farklı olarak üzerine sonradan ilave edilen sos değişik ve hoş bir tat almasını sağlamıştır. en özel konuklarınıza dahi hiç çekinmeden ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.


Gramofon tatlısı malzemeler
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 2 kase ince kıyılmış fındık içi
  • 1 çay fincanı Hindistan cevizi
Sosu için malzemeler
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için malzemeler
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Gramofon Tatlısı Hazırlanışı

Tatlımızı yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım. Geniş bir tencerede su ve şekeri eritip, ocağa alarak kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıyoruz. Ardından birkaç damla limon suyu ilave ettikten sonra ocağın altını kapatarak, şerbeti soğumak üzere bir kenara kaldırıyoruz.

Öncelikle ince kıyılmış fındığı ve Hindistan cevizini bir kabın içinde karıştırıyoruz.
Gramofon Tatlısı

Baklavalık yufkadan bir tane alarak tezgahın üzerine yayıyoruz. Yufkanın içine her tarafına gelecek şekilde, fındıklı Hindistan cevizi karışımını döküyoruz. Daha sonra yufkayı uç kısmından iki elimizle tutarak, fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz. Fırın tepsisinin dibini yağladıktan sonra, sardığımız yufkayı tepsinin kenarına uzun bir şekilde koyuyoruz ve  diğer yufkalara da tepsiyi doldurana dek aynı işlemi uyguluyoruz. Biraz sıkıştırmanız da hiç bir sakınca yoktur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. diğer taraftan bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırarak iki çay bardağı toz şeker ile çırpıyoruz. Üzerine süt ile kabartma tozunu da ilave ederek bir miktar daha çırpıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı kızarmış olan tatlının üzerine eşit miktarda olacak şekilde kepçe yardımı ile dökerek tatlıyı yeniden fırına veriyoruz. Altın sarısı gibi oluncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 10.15 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz. Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ile kapatarak tatlının şerbetini daha iyi çekmesini sağlıyoruz. Bir kaç saat sonra tatlımızı dilediğiniz gibi süsleyerek, yada kaymak ve dondurma eşliğinde ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:03:06

Gramofon Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gramofon Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018