tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği gibi dondurma külahının içine yağlı fırın kâğıdı sararak da şeklini elde edebilirsiniz. Malzemelerini kolay temin edebileceğiniz ve yapılınca bereketli olan Funika Tatlısı iç harcı için hazırladığınız muhallebi fazla geldiğinde kâselere ayrıca koyarak da muhallebiyi değerlendirebilirsiniz.

Bulgaristan'ın meşhur tatlısı Funika(Funiyki) ve detaylarından bahsedecek olursak;

Funika Tatlısı Malzemeleri(10-12 Kişilik)

Hamuru İçin;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
  • 700 gr. un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin;

  • 3\4 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini süslemek için;

  • Ceviz
  • Pudra Şekeri

Funika Tatlısı Yapılışı

Derin bir karıştırma kabında önce yumurta ve yoğurdu karıştırıp tamamen homojen olmasını sağlayalım.

Funika Tatlısı

. Ardından şekeri de ilave ederek sırasıyla un vanilya ve en son kabartma tozu ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim. Unun topak topak olmaması için karışıma yavaş eklemeniz gerekmektedir. Kulak memesi yumuşaklığında elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölelim. Merdane yardımıyla hafif oval bir kare elde edecek şekilde açalım. Şeritler halinde uzunlamasına hamuru keselim. Sıvı yağ ile yağladığımız külahlara saralım. Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede hamurlar pembeleşene kadar pişirelim.

Funika tatlısını hazırlarken külahlara koyduğunuz hamurların tam şeklini alabilmesi için sarma işlemini yaptığınızda alt taraflarda hiç boşluk kalmaması olacaktır. Pişen külahları fırından çıkaralım. Diğer yandan muhallebiyi hazırlayabiliriz. Derin bir pişirme kabında tereyağı ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri çırpıcı yardımıyla karıştırarak ekleyelim. Muhallebi tamamen koyulaşıncaya kadar karıştıralım. Karışım kaynadıktan 5 dakika kadar daha kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Muhallebiyi ocaktan indirmeden önce tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek güzelce karıştıralım.

Külahların bozulmayacağı güzel bir tepside ağız kısımları yukarıda kalacak şekilde külahları dizelim. Muhallebiyi külahlara doldurarak üzerlerini ceviz ve dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:14:50

Funika Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Funika Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018