tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği gibi dondurma külahının içine yağlı fırın kâğıdı sararak da şeklini elde edebilirsiniz. Malzemelerini kolay temin edebileceğiniz ve yapılınca bereketli olan Funika Tatlısı iç harcı için hazırladığınız muhallebi fazla geldiğinde kâselere ayrıca koyarak da muhallebiyi değerlendirebilirsiniz.

Bulgaristan'ın meşhur tatlısı Funika(Funiyki) ve detaylarından bahsedecek olursak;

Funika Tatlısı Malzemeleri(10-12 Kişilik)

Hamuru İçin;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
  • 700 gr. un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin;

  • 3\4 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini süslemek için;

  • Ceviz
  • Pudra Şekeri

Funika Tatlısı Yapılışı

Derin bir karıştırma kabında önce yumurta ve yoğurdu karıştırıp tamamen homojen olmasını sağlayalım.

Funika Tatlısı

. Ardından şekeri de ilave ederek sırasıyla un vanilya ve en son kabartma tozu ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim. Unun topak topak olmaması için karışıma yavaş eklemeniz gerekmektedir. Kulak memesi yumuşaklığında elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölelim. Merdane yardımıyla hafif oval bir kare elde edecek şekilde açalım. Şeritler halinde uzunlamasına hamuru keselim. Sıvı yağ ile yağladığımız külahlara saralım. Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede hamurlar pembeleşene kadar pişirelim.

Funika tatlısını hazırlarken külahlara koyduğunuz hamurların tam şeklini alabilmesi için sarma işlemini yaptığınızda alt taraflarda hiç boşluk kalmaması olacaktır. Pişen külahları fırından çıkaralım. Diğer yandan muhallebiyi hazırlayabiliriz. Derin bir pişirme kabında tereyağı ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri çırpıcı yardımıyla karıştırarak ekleyelim. Muhallebi tamamen koyulaşıncaya kadar karıştıralım. Karışım kaynadıktan 5 dakika kadar daha kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Muhallebiyi ocaktan indirmeden önce tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek güzelce karıştıralım.

Külahların bozulmayacağı güzel bir tepside ağız kısımları yukarıda kalacak şekilde külahları dizelim. Muhallebiyi külahlara doldurarak üzerlerini ceviz ve dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:14:50

Funika Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Funika Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018