tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Funika Tatlısı

Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği gibi dondurma külahının içine yağlı fırın kâğıdı sararak da şeklini elde edebilirsiniz. Malzemelerini kolay temin edebileceğiniz ve yapılınca bereketli olan Funika Tatlısı iç harcı için hazırladığınız muhallebi fazla geldiğinde kâselere ayrıca koyarak da muhallebiyi değerlendirebilirsiniz.

Bulgaristan'ın meşhur tatlısı Funika(Funiyki) ve detaylarından bahsedecek olursak;

Funika Tatlısı Malzemeleri(10-12 Kişilik)

Hamuru İçin;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
  • 700 gr. un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebisi İçin;

  • 3\4 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini süslemek için;

  • Ceviz
  • Pudra Şekeri

Funika Tatlısı Yapılışı

Derin bir karıştırma kabında önce yumurta ve yoğurdu karıştırıp tamamen homojen olmasını sağlayalım.

Funika Tatlısı

. Ardından şekeri de ilave ederek sırasıyla un vanilya ve en son kabartma tozu ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edelim. Unun topak topak olmaması için karışıma yavaş eklemeniz gerekmektedir. Kulak memesi yumuşaklığında elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölelim. Merdane yardımıyla hafif oval bir kare elde edecek şekilde açalım. Şeritler halinde uzunlamasına hamuru keselim. Sıvı yağ ile yağladığımız külahlara saralım. Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede hamurlar pembeleşene kadar pişirelim.

Funika tatlısını hazırlarken külahlara koyduğunuz hamurların tam şeklini alabilmesi için sarma işlemini yaptığınızda alt taraflarda hiç boşluk kalmaması olacaktır. Pişen külahları fırından çıkaralım. Diğer yandan muhallebiyi hazırlayabiliriz. Derin bir pişirme kabında tereyağı ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri çırpıcı yardımıyla karıştırarak ekleyelim. Muhallebi tamamen koyulaşıncaya kadar karıştıralım. Karışım kaynadıktan 5 dakika kadar daha kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Muhallebiyi ocaktan indirmeden önce tereyağı ve vanilyayı da ekleyerek güzelce karıştıralım.

Külahların bozulmayacağı güzel bir tepside ağız kısımları yukarıda kalacak şekilde külahları dizelim. Muhallebiyi külahlara doldurarak üzerlerini ceviz ve dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:14:50

Funika Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Funika Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018