tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Fış Fış Tatlısı

Fış Fış Tatlısı, Adı her ne kadar farklı gelse de tadı hiç yabancı gelemeyecek niteliktedir. Özellikle şerbetli ve hamurlu bir tatlı olmasına rağmen son derece pratik ve hafif bir tatlıdır. Fış fış tatlısını eğer daha önce denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile hiç de zorlanmadan kolaylıkla fış fış tatlısı hazırlayabilirsiniz.

Fış Fış Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı dolusu un
  • 1 su bardağı kaymaksız yoğurt
  • 3 tane yumurta
  • 1 kase ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 paket kabartma tozu veya karbonat

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Fış Fış Tatlısı Hazırlanışı

Fış fış tatlısını hazırlamak için öncelikle derin bir karıştırma kabı alarak işleme başlayalım. Ardından kabımızın içerisine yumurtaları kıralım ve yumurtaların üzerine de yoğurdu ilave edip çatal ile çırpalım. Karışım güzel bir şekilde karıştırıldıktan sonra içerisine karbonat ile unu boca edelim ve karıştırmayı bir süre daha sürdürelim.

Minik parçalar haline getirilmiş ceviz içini ve tarçını da harçların bulunduğu karıştırma kabına alalım ve karıştırmaya devam edelim.

Fış Fış Tatlısı

Fış fış tatlısının hamuru hazır hale gelmiştir. Şimdi sırada pişirilmesi var. Bunun için kızarma tenceresinin içerisine bolca sıvı yağ ilave edelim ve hazırladığımız hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla parçalar alalım ve kızgın yağın içerisine hamuru bırakıp kızartalım. Tıpkı lokma tatlısı pişirir gibi kızarttığımız hamurları derin bir borcam veya fırın tepsisinin üzerine çıkartalım.

Bütün hamuru bu şekilde kızarttıktan sonra şimdi sırada şerbetin hazırlanması var. Şerbet için bir pişirme kabı alalım ve içerisine toz şeker ile birlikte suyu ilave edip kaynatalım. Birkaç taşım kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ilave edelim ve bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Sıcak olan şerbeti soğuk olan tatlıların üzerine bir kepçe ile gezdirelim ve tatlının şerbetini çekip soğumasını bekleyelim. Tatlı şerbetini çektikten sonra servis tabaklarına alalım ve üzerlerine Hindistan cevizi serpiştirip sunum yapalım. Hindistan cevizinden hoşlanmıyor iseniz tatlınızın üzerine ilave etmeye bilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:24:29

Fış Fış Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fış Fış Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018