tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Çatal Tatlısı

Çatal Tatlısı, adını yapılışı itibariyle hamurun kızdırılmış yağda döndürülerek şekillendirilmesinden almıştır. Osmanlı mutfağından günümüze uyarlanmış bu nefis şerbetli tatlının yapılışı da oldukça basittir. Aniden gelen misafirlerinize hoş bir sürpriz yapmak isteyen herkesin kolayca hazırlayabileceği bu lezzetli tarifin detaylarını sizden bu tarifi isteyenlerle paylaşmak da size keyif verecektir. Müptelası olacağınız bu hafif ve lezzetli tatlının detaylarından bahsedelim.

Çatal Tatlısı Malzemeleri(10-12 Kişilik)

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin;

  • 5,5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Limon suyu

Çatal Tatlısı Yapılışı

Derin bir tencerede toz şeker ve suyu kaynayana kadar karıştıralım. Kaynamasına 15 dakika kala limon suyunu ekleyelim ve şerbeti soğumaya bırakalım

Çatal Tatlısı

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu elekten elenerek ekleyelim. Unun ortasını havuz şeklinde açalım ve yumurtaları kıralım. Hamuru yoğurmaya başlamadan önce tuzu da ekleyerek kulak memesinden biraz sert olacak şekilde bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edelim. Yoğurduğumuz hamurun üzerini bir bez ile örterek 15 dakika kadar dinlenmeye alalım. 

Dinlendirilen hamuru merdane yardımıyla erişte hamuru inceliğinde açalım. 1'er parmak genişliğinde şeritler halinde hamurumuzdan keselim. Derin bir tencerede 2 su bardağı sıvı yağı ısıtalım. Kızan yağa kesilen şeritlerin ucuna çatalı batıralım. Batırılmış şekilde hamuru yağın içine alalım ve döndürerek oval bir şekil verelim. Hamurun ön ve arka kısmı renk değiştirdiğinde kızaran hamurlarımızı soğumuş şerbetin içine atalım. Diğer tüm şeritler de aynı şekilde çatal yardımıyla Osmanlı Macunu sarar gibi döndürülerek kızartılıp şerbetin içine atılır. Şerbeti çeken hamurların üzerine pudra şekeri ve tarçın serpiştirerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:09:57

Çatal Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çatal Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018