tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bumbada Tatlısı

Bumbada Tatlısı, ismini davul şekline benzemesi açısından kelime anlamı olarak "Davul" isminden esinlenerek almıştır. Gerçekten bu tatlıyı yaptığınızda ortaya çıkan manzara pek çok davulun üstlerine çikolata damlaları akmış hâlde tepside dizilmiş gibi görünmesidir. Çay ikramlarının yanında ne yapmalıyım, ne pişirsem gibi sorularınızı yok etmek için bu lezzetli tarifi deneyebilirsiniz. Malzemeleri açısından biraz çeşitlilik ihtiva etse de farklı lezzetleri denemek isteyenlerin uygulamaktan kaçınmayacakları hoş bir tatlı olacaktır. Tatlı hamurunu hazırlarken yoğurma işlemi yapacağınızdan fazla sert ve vurarak yoğurmamalısınız. Zira tatlı hamurları orta yumuşaklıkta bir hamur olması gerekmektedir.

Yaptığınızda lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz Bumbada Tatlısı tarifini kolayca deneyebilirsiniz. İşte tarifi.

Bumbada Tatlısı Malzemeleri 8 Kişilik

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı İçin;

  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Süt

Şerbeti İçin;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu
  • Toz fıstık

Bumbada Tatlısı Hazırlanışı

Bumbada tatlısı şerbetli bir tatlı olması münasebetiyle şerbetinin hazırlanması icab etmektedir.

Bumbada Tatlısı

Bir tencereye su ve şeker ilave ettiğiniz karışımı kaynayana kadar orta ateşte pişirelim. Kaynadıktan sonra altını kapatalım.

Soğumaya bıraktığımız şerbet beklerken iç harcını yoğurmaya başlayalım. İç malzemelerden yumurta akı, toz şeker ve hindistancevizini yoğurma kabında azar azar  süt ilavesi ederek yoğuralım ve hamuru bir kenarda bekletelim. Ana hamurumuzu yoğurmak için ise yoğurma kabına margarin, yumurta, sıvıyağ, şeker ve kakaoyu ekleyerek elimizle iyice harman olana kadar karıştıralım. Ardından un, vanilya ve son olarak kabartma tozunu da ekleyerek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım. Hamuru içliköfte yaparkenki gibi içini açarak hindistancevizi karışımından ekleyelim. Elimizle yuvarlayarak tepsiye dizelim. 

Tüm hamur parçalarına bu işlemi uygulayarak önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirelim. Üzerleri kızarana kadar pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim ve şerbetin iyice emilmesini bekleyelim. 

Bumbada tatlısı şerbetini iyice çekerken bir yandan da hazır çikolata sosunu 2 su bardağı sütle pişirelim ve kurabiyelerin üzerine sürelim. Ve son olarak toplarımızın üzerlerini yeşil fıstıkla süsleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:07:23

Bumbada Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bumbada Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018