tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Bülbül Yuvası Tatlısı

Bülbül Yuvası Tatlısı, bazı yörelerce Bülbül Konağı Tatlısı olarak da anılan bu şerbetli tatlı çeşididir. adını Bülbüllerin yuvaları gibi zarif ve küçük delikli görünmesinden almaktadır. Bülbül Yuvası Tatlısı Bayramlarda, özel günlerde özellikle büyüklerimizin tercih ettiği biraz zahmetli olsa da sonucunda mükemmel lezzeti zarafetle sundukları bir tatlıdır. Diğer tatlı çeşitlerinden onu ayıran en önemli özelliği ise hamuru hazırladıktan sonra bardak ve gazoz kapağı yardımıyla şekillendirilmesidir. Bardakla yuvarlak şekilde bölünen hamurların üst üste katlanmasıyla ortası delikli bir görünümde olan bu leziz tatlının malzemelerini hazırlarken birebir ölçülerde hazırlamanız tavsiye edilmektedir.

Şimdi bu zahmetli gibi görünen leziz tatlının yapım aşamalarından bahsedelim.

Bülbül Yuvası Tatlısı'nın Malzemeleri(10-12 Kişilik)

Hamuru İçin;

  • 1 paket margarin
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kâse ceviz içi
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı su
  • 3 adet limon tuzu
  • 4 su bardağı toz şeker

Bülbül Yuvası Tatlısı Yapılışı

Şerbetli olarak hazırlanan her tatlı çeşidinde olduğu gibi Bülbül Yuvası Tatlısı için de şerbeti önceden hazırlamaya başlamamız gerekmektedir. Derin bir tencereye su ve toz şekeri ekleyelim. Şeker iyice eriyinceye kadar karıştıralım. Bu işlem esnasında şekerin erimesini hızlandırmak ve şerbeti yakmamak için sürekli karıştırma işlemini yapmamız gerekmektedir. Şerbetin kaynamasına yaklaşık 15 dakika kala en son limon tuzunu ekleyelim. Bu işlemi şerbeti ocaktan hemen önce eklememeliyiz. Böylece şekerlenmesini önlemiş oluruz.

Bülbül Yuvası Tatlısı

 

Soğumaya bıraktığımız şerbetin ardından ayrı bir tencerede margarini ekleyerek eritelim. Soğumaya bırakalım. Eriyen margarini bir kaba dökelim. Üzerine yumurta sarısı, sirke, yoğurt ve sıvıyağ ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Burada tüm sıvı karışımlar homojen olunca kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek hamuru karıştırmaya devam edelim. Bu işlemi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar devam edelim.

Bir müddet dinlenmeye aldığımız ve yoğurduğumuz hamuru iki eşit parçaya bölelim. İlk parçamızı hafif unlanmış tezgâhta bırakalım. Orta kalınlıkta merdane yardımıyla hamurumuzu çok kalın olmayacak şekilde açalım. Bu hamurdan yuvarlak parçalar elde etmek için çay bardağı yardımıyla hamurdan parçalar keselim. Önceden yağlanmış fırın tepsisine bu parçaları dizelim. Ayırdığımız ikinci hamuru da aynı şekilde açarak, yine çay bardağı yardımıyla birinci parçalara eşit olacak sayıda yuvarlak parçalar keselim. İkinci hamurdan kesilen parçaların ortasını da küçük bir gazoz kapağı yardımıyla keserek çıkaralım.

Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz parçaların üzerine yumurta akı sürelim. Buradaki amaç diğer parçalarla birleşme işlemini gerçekleştirmektir. Diğer parçaları ilk parçaların üzerine yapıştıralım. Birleştirdiğimiz hamur parçalarının ortasına ve kenarlarına yumurta akı sürelim. Ortada kalan boşluklara ceviz içi yerleştirelim. Son olarak yerleştirdiğimiz cevizlerin üzerine de yumurta akı sürelim. Tüm aşamaları tamamlanan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Üzerleri kızaran tatlımızı fırından çıkartalım ve önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti Bülbülyuvası tatlımızın üzerine dökelim. Tatlının şerbeti iyice çekmesi için 20-25 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına alabiliriz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:10:17

Bülbül Yuvası Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bülbül Yuvası Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018