tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye ederiz. Sizleri hem görüntüsüyle, hem de lezzetiyle kendine hayran bırakacaktır. Tatlımız biraz zor gibi görünse de, sadece sizi oyalayacaktır. Aslında hamuru hazırlandıktan sonra oldukça kolay yapıldığını, eğlenceli olduğunu göreceksiniz. Dilerseniz bülbül konağı tatlısını birlikte hazırlayalım.

Bülbül konağı tatlısı için gerekli malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta ( Bir tanesinin sarısını ayırın )
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Şerbet malzemeleri

  • 3 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Üzerleri için

  • Yarım ceviz içi, krema ya da krem şanti

Bülbül konağı tatlısı yapımı

Öncelikle hamur malzemeleriyle yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayacağız. Uygun bir kabın içine tereyağını, sıvıyağı, yumurtaları, pudra şekerini, irmik, bir fiske tuz, vanilya ve kabartma tozunu koyun. Bunları iyice karıştırın. Bu malzemeler iyice özdeşleşince unu azar azar ilave ederek, hamuru yoğurmaya başlayın.

Bülbül Konağı Tatlısı

. Kıvamı yumuşak olan bir hamur elde etmelisiniz. Bu nedenle unu yavaş koyun. Sertleşirse hamura şekil vermeniz zor olur. Tatlınızda istediğiniz gibi olmaz. Hamurunuz hazırsa, merdaneyi kullanarak yaklaşık yarım cm kalınlığında açın. Bundan çay bardağının ağzıyla daire şeklinde parçalar kesin. Bu daire şeklinde hamurların yarısından, orta kısmını sürpriz yumurta kabıyla keserek simit şeklini elde edin. Şimdi bir tane yuvarlak hamur ve simit şeklindeki hamuru üst üste koyarak, içi boş yuva şeklinde hamur kalıpları elde edin. Bunların arasına ayırdığınız yumurtayı sürerek birbirine yapışmasını sağlayın. Dilerseniz hamurların üzerine de yumurta sarısından sürebilirsiniz.

Bu arada fırınınız 175 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Hamurları fırın tepsisine dizin ve pişmesi için fırına koyun. Üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir tarafta şerbet malzemelerini tencerede karıştırın. Fırında hamurla pişerken, şerbeti kaynamaya bırakın. Hamurları pişince fırından alın ve ılınmaya bırakın. Ilık hamurların üzerine, sıcak şerbeti gezdirin ya da sıcak şerbetin içine hamurları atarak, 1 dakika kadar tutup kevgirle çıkarın. Bunları bir tepsinin içine alın. Şimdi kalan şerbeti üzerine dökebilirsiniz. Bülbül konağı tatlısının her birine yarım ceviz ve hazırladığınız kremadan koyun. İsterseniz yumurta akıyla hazırlanmış hazır krem şanti kullanabilirsiniz. Krema ya da krem şantiyi tatlınızı servis ederken koyarsanız, daha uygun olur. Misafirlerinizin beğeneceği bir tatlı hazırladınız. Tatlınızı servise hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:19:31

Bülbül Konağı Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bülbül Konağı Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018