tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Boşnak Tatlısı

Boşnak tatlısı, Boşnak göçmenleri tarafından Trakya mutfağına taşınmış ve günümüz şartlarına göre uyarlanmış bir nefis tatlı çeşididir. Trakya bölgesinde yetişen badem içinin yerini ceviz ile değiştirerek günümüz mutfak kültürüne göre uyarlanmış ve Boşnaklar tarafından Dudova ismiyle anılan bu tatlının lezzeti de oldukça etkileyicidir. Üzeri çatal ile çizilerek bir diğer tatlı çeşidi olan Kalburabastı tatlısıyla ortak gibi görünse de ufak nüanslar bulunmaktadır. Kolayca hazırlayacağınız ancak bir yandan da meşaketli olan bu lezzetli tatlının detaylarından bahsedelim.

Boşnak Tatlısı Malzemeleri(10-12 Kişilik)

  • 250 gr. tereyağı
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı badem içi
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti İçin;

  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Üzeri İçin;

  • 1 yumurta sarısı
  • Hindistan Cevizi

Boşnak Tatlısı Yapılışı

Derin bir karıştırma kabında unun ortasını havuz şeklinde açarak 3 yumurta sarısı ve eritilip soğuyan tereyağı ile bir fiske tuzu ilave edelim

Boşnak Tatlısı

Alttan alıp kenarlara yayarak unu topaklanmayacak şekilde yoğuralım. Orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurma işlemine devam edelim. Elde ettiğimiz hamuru bir kenarda dinlenmeye alalım. Diğer yandan şerbeti hazırlayalım.

Tencereye ilave ettiğimiz şeker ve suyu hafif ağda kıvamına gelinceye kadar kaynatalım. Ocaktan indirirken limon suyu ilave edelim. Ve şerbeti soğumaya bırakalım.

İç harcı için ceviz içi, badem içi ve Hindistan cevizini homojen olacak şekilde bir kapta karıştıralım. Dinlenen hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde yassılaştıralım. İç harçtan hamurun ortasına ekleyelim ve  parmaklarımızla hafifçe sıktığımız hamuru toparlayalım. Yağlanmış tepsiye hamurlarımızı yerleştirirken iç harçlı hamuru yassılaştıralım. Üzerini bir çatal ile çizikler atarak desen yapalım.

Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerlerine 1 yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıttığımız fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıkan tatlının üzerine önceden hazırladığımız soğuk şerbeti dökelim ve şerbetin iyice içine işlemesini bekleyelim. Şerbeti çeken Boşnak Tatlısı'nın üzerlerini Hindistan cevizi ile bolca süsleyerek ikram edelim.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:14:29

Boşnak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Boşnak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018