tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Bayat Ekmek Tatlısı

Bayat ekmek tatlısı, evinizde artık kalan ve bayatlayan ekmekleri değerlendirmeniz için güzel bir fırsat. Bu tatlı tarifiyle hem artan ekmekleri çöpe atmaktan kurtulacaksınız hem de çok lezzetli bir tatlı yaparak eşinizi, çocuklarınızı ve çevrenizi sevindireceksiniz. Bu konuda size tavsiyem hafta başından itibaren hafta sonuna kadar bayatlayan ekmekleri biriktirmeniz ve hafta sonu ekmeklerle ailenize tatlı ziyafeti vermenizdir. Tatlıda un yerine bayat ekmekleri kullanıyoruz ve ekmekle nefis lezzetler elde ediyoruz. Aynı zamanda görselliği de oldukça hoş olduğundan ağır ve zahmetli bir tatlı gibi duruyor. Fakat yapılışı hiçte zahmetli değil aksine oldukça pratik bir tatlı. Şimdi bayat ekmek tatlısının tarifine geçelim.

Bayat Ekmek Tatlısı İçin Malzemeler

  • Dört kahve fincanı toz şeker. Ortalama 280 gram geliyor.
  • Dört adet iri yumurta
  • Bir adet portakal veya limon kabuğunun rendelenmiş hali
  • Bir paket kabartma tozu
  • Hindistan cevizi
  • 4 kahve fincanı kadar robottan çekilmiş bayat ekmek unu

Muhallebi için malzemeler:

  • Bir litre süt
  • Bir paket istediğiniz tür meyveli hazır muhallebi

Şerbeti için malzemeler:

  • Bir çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Bir çorba kaşığı limon suyu

Bayat Ekmek Tatlısı Tarifi

Kekin hazırlanışı

İlk başta bayat ekmeklerimizi fırında kurutalım. Fakat dikkat edin çok fazla fırında bırakıp kızartmayın. Sadece kuruyacak kadar fırında bekletin ve kuruduktan sonra çıkararak robottan çekin. Daha sonra süzgeçten geçirerek irilerini ayırın un haline gelmiş bayat ekmekleri bir kâseye koyun. Üzerine kabartma tozu ve Hindistan cevizi ekleyip iyice çırpalım. Bu arada başka bir kapta şeker ve yumurtayı karıştırarak bir mikser yardımıyla çırpalım

Bayat Ekmek Tatlısı

En az üç dakika çırpın ve iyice köpüklenerek kar beyazı haline gelsin. Ardından un karışımını bu karışımının üzerine ekleyerek limon veya portakal kabuğunu da ekledikten sonra bir miktar daha karıştıralım.

Hazırladığımız karışımı önceden yağladığımız fırın kabına dökerek yayalım. Döktüğünüz kap orta boy borcam olursa daha uygun olur. Fırının derecesini 180 dereceye ayarlayarak ısınmasını bekleyelim. Isı 180 derece olduktan sonra borcamımızı fırına sürerek 30 dakika kadar pişmesini bekleyelim. İlk yirmi dakikada kesinlikle fırının kapağını açmayacağız. Çünkü erken açtığınız taktirde kabaran kekimiz söner. 20 dakika sonra kontrol ederek yanmaması için dikkat edelim.

Muhallebinin hazırlanışı

Kekimiz fırında pişerken biz muhallebiyi hazırlayalım. Bir tencere içerisine sütü boşaltarak hazır muhallebi tozunu içerisine dökelim ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

Şerbetinin hazırlanışı

Tatlının şerbeti için 1.5 su bardağı su, bir çay bardağı şeker ve bir çorba kaşığı limonu bir tencereye koyarak kaynatalım. Kaynama seviyesine geldikten sonra 5 dakika kaynatıp ocaktan indirelim.

Bayat ekmek tatlısının pişen kekini soğuduktan sonra enine doğru iki eşit parçaya ayıralım. Altta kalan kısmı bir tepsiye yerleştirdikten sonra üzerinde şerbeti gezdirelim ve ardından muhallebinin yarısını dökelim. Kekin ikinci yarısını bu tepsideki kekin üzerine yerleştirelim ve her yeri ıslanana kadar şerbeti gezdirelim. Ardından muhallebiyi dökerek her yerine yayalım ve buzdolabına koyarak bir gece bekletelim. Bir sonraki gün servis yapacağımız zaman bir su bardağını ıslatarak kalıp olarak kullanalım ve yuvarlak şekilde keserek servis edelim. Üzerine kiraz şekerlemesi veya Antep fıstığı ekleyerek lezzetine başka lezzetler de ilave edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:05:54

Bayat Ekmek Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Bayat Ekmek Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018